Michael Dunlop oli avauskierroksella kolmas, mutta otti johdon toisella kierroksella ja lopulta myös voiton. Kyseessä oli hänen 12. Supersport-voittonsa. Dunlop löi Davey Toddin (Powertoolmate Ducati) 8,5 sekunnilla. Dean Harrison (Honda Racing) nousi kolmanneksi. Se oli Dunlopin 40. Mansaaren TT-kisojen palkintokorokesija, joka oli myös yhtä mones kuin Joey Dunlopilla.

Kilpailu käynnistyi klo 14.45 ja Glen Helenin jälkeen johdon otti Harrison, hänen etunsa Toddiin nähden oli vain 0,08 sekuntia Dunlopin ollessa kolmeneljäsosasekunnin kilpailun johtajaa jäljessä. James Hillier (Bournemouth Kawasaki Racing), James Hind (North Lincs Components Suzuki) ja Michael Evans (Smith Racing Triumph) päättivät olivat alkukuusikossa niinikään kolmen sekunnin sisällä.

Ballaughissa Todd oli ottanut johdon Harrisonilta, vaikkakin vain 0,257 sekunnilla Dunlopin ollessa edelleen kolmas, nyt 1,2 sekuntia Harrisonin jäljessä. Hillier oli edelleen neljäntenä, mutta Jamie Coward (KTS Racing/Stanley Stewart Racing Triumph) oli noussut kaksi sijaa viidenneksi, kun Hind ja Evans putosivat yhden sijan verran.

Harrison palasi Ramseyssä kärkeen 0,639 sekunnilla Dunlopin ollessa kolmantena, 1,4 sekuntia kärjestä. Coward nousi yhden sijan neljänneksi, ja Hillier ja Hind olivat nyt viidentenä ja kuudentena.

Harrisonin avauskierros 128,037 mph / 206,6 kmh antoi hänelle lähes kahden sekunnin johdon Toddiin (127,798 mph / 205,67 kmh) ja Dunlop, vaikka olikin edelleen kolmas, jäi yli kolme sekuntia kilpailun johdosta. Coward (126,800 mph / 204,06 kmh), Hillier (126,325 mph / 203,3 kmh) ja Hind (126,021 mph / 202,81 kmh) pääsivät kuuden parhaan joukkoon ennen Hickmania, Evansia, Paul Jordania (Jackson Racing Honda) ja Josh Brookesia (Russell Racing Yamahan Boyce Precision Engineering).

Toisen kierroksen Harrison johti, mutta oli menettänyt aikaa Cowardin kanssa, ja Honda-kuljettajan etumatka toiseksi nousseeseen Dunlopiin oli vain 1,2 sekuntia. Todd oli pudonnut kolmanneksi, mutta oli vain 0,367 sekuntia Dunlopista.

Ballaughissa Dunlop siirtyi Harrisonista johtoon puolen sekunnin verran, josta niinikään oli puolen sekunnin verran eroa Toddiin. Mutta Ramseyssä Dunlop lisäsi johtoaan kahdeksi sekunniksi Toddin ohittaessa Harrisonin ja noustessa toiseksi.

Coward ja Harrison jatkoivat taisteluaan ja koko ajan Dunlop kasvatti eroa. Toinen kierros 128,833 mph antoi hänelle 4,5 sekunnin etumatkan Toddiin (128,133 mph / 206,21 kmh), kun he kaikki tulivat varikolle tankkaamaan. Kuuden parhaan joukkoon pääsivät nyt Harrison, Coward, Hillier ja Hind, mutta Coward joutui pian vaikeuksiin ja joutui jättämään kisan kesken. Hickman oli pudonnut 11:nneksi, kun taas Conor Cummins oli toinen keskeyttämään joutunut.

Tästä ei ollut Dunlopille juurikaan murhetta, ja hänen johtonsa kasvoi jälleen Glen Helenissä kolmannella kierroksella, eroa Toddiin nyt 5,5 sekuntia. Harrison oli Toddista jäljessä 3,2 sekuntia, kun sijoilla neljän-kuusi olivat nyt Hillier, Hind ja Jordan.

Todd otti sekunnin kiinni Dunlopia johdosta Glen Helenin ja Ballaughin välillä ja vielä neljä kymmenesosaa Ramseyllä, mikä tarkoitti, että eroa oli kärkikaksikon välillä 4,1 sekuntia, kun he nousivat vuorelle toiseksi viimeisen kerran. Bungalowissa se oli 3,9 sekuntia, mutta aloittaessaan neljännen ja viimeisen kierroksen Dunlop vastasi ja venytti etunsa viiteen sekuntiin.

Siitä lähtien Dunlop kasvatti jatkuvasti johtoaan viimeisten 37,73 mailin ajan ja päätyi historialliseen 26. voittoonsa 8,5 sekunnin erolla kakkoseksi ajaneeseen Toddiin. Se oli tämän paras TT-tulos – hän teki myös kaikkien aikojen nopeimman kierroksen Ducatilla keskinopeudella 128,785 mph / 207,26 kmh.

Harrison ylsi 27. TT-palkintokorokekerrallaan kolmanneksi, kun Hillier otti neljännen sijan ja viidenneksi päätyi Hind, Brookes oli kuudes ja Jordan seitsemäs. Kymmenen parhaan joukkoon ehtivät vielä Mike Browne (BPE/Russell Racing Yamaha), Hickman ja Evans.

Seuraavaksi jännitetään Michael Dunlopin osalta sitä, pystyykö hän vielä jäljellä olevissa kisoissa nostamaan voittojensa määrää, ja nouseeko ylhäiseen yksinäisyyteen Mansaaren historiassa.

Lähde: Isle of Man TT Races.