Aiempaa Fintraffic Mobiili -juttuamme sovelluksesta tässä: Fintrafficin uusi mobiiliappi juoruaa heti, kun liikenteessä tapahtuu – voit myös raportoida tien huonosta kunnosta

Koska eletään Juhannuksen aluspäiviä, lienee paikallaan muistuttaa, että sovelluksen avulla voi ennakoida ja väistää juhannusliikenteen pullonkaulat. Fintraffic Mobiili hyödyntää reaaliaikaista dataa suoraan Fintrafficin liikennekeskuksista, joten sovelluksella saa aina ajantasaisen tiedon liikennetilanteesta. Sallimalla sovelluksen push-ilmoitukset voit saada sijaintiisi perustuvia liikennetiedotteita matkalla ollessasi.

Juhannusliikenne vilkkaimmillaan torstaina

Juhannuksen menoliikenne on Fintrafficin tieliikenteenohjauksen ennusteiden mukaan vilkkaimmillaan juhannusaattoa edeltävänä päivänä (to 20.6). Myös juhannusaaton (pe 21.6.) aamupäivän tunteina menoliikennettä ennakoidaan olevan vielä runsaasti, mutta selvästi vähemmän kuin edeltävänä päivänä. Paluuliikenteen piikki näkyy puolestaan juhannussunnuntaina (su 23.6.).

Sovellus auttaa ennakoimaan

Kuten usein, oma reitti kannattaa selvittää sovelluksesta etukäteen. Silloin selviää, osuuko matkan varrelle tietöitä, ruuhkaa tai jotain poikkeavaa. Tällöin osaa varautua jo etukäteen matkaa mahdollisesti hidastaviin tekijöihin.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan vilkkaimpana aikana liikenne voi jonoutua ja nopeudet laskea hetkellisesti vilkkaimmilla tieosuuksilla jopa 20–30 km/h. Suurimmat nopeuden alenemat osunevat valtatielle 4 välille Helsinki-Lusi, valtatielle 5 välille Lusi-Juva, valtatielle 6 välille Loviisa-Utti, valtatielle 9 välille Tampere-Jyväskylä, valtatielle 5 välille Lusi-Mikkeli sekä valtatielle 20 välille Oulu-Pudasjärvi sekä valtatielle 22 välille Oulu-Muhos.

Mitä reitillä tapahtuu?

Fintraffic Mobiilin karttanäkymästä näet, mitä reittisi maanteillä tapahtuu. Voit itse valita, mitä kohteita haluat kartalla tarkastella. Sovelluksesta löytyvät kaikki Suomen kelikamerat, tietyöt, ruuhkapaikat, ajokeli- ja säätiedot, tiesäävaroitukset, sähköautojen latausasemat ja kaasuautojen tankkausasemat sekä paljon muuta hyödyllistä.

Mikäli suuntaat juhannuksen viettoon junalla, Junaliikenne-osio tarjoaa reaaliaikaisen näkymän kaikkiin Suomen kauko- ja lähiliikenteen aikatauluihin ja junien kulkutietoihin.

Palauteväylä

Voit antaa  palautetta tien kunnosta ja muista asioista Palauteväylän kautta.

Voit antaa palautetta tien kunnosta ja muista asioista Palauteväylän kautta.

Voit helposti jättää palautteesi Palauteväylään sovelluksen avulla. Auta kanssa-autoilijaa mäessä ja ilmoita sovelluksen kautta esimerkiksi huomaamasi kuopat tiessä. Liikenteen asiakaspalvelu käsittelee palautteet ja välittää tiedot muun muassa huoltotoimenpiteitä suorittaville urakoitsijoille.

Voit raportoida sovelluksen kautta myös liikenteen poikkeamista ja vaaran paikoista, kuten tielle eksyneistä eläimistä, pysähtyneistä ajoneuvoista, huonosta ajokelistä ja muista liikenteen poikkeuksista. Käyttäjien havainnot näkyvät kartalla 30 minuutin ajan. Havaintojen jättäminen on helppoa ja nopeaa: paina sovelluksen keltaista puhekupla-ikonia, valitse havaintotyyppi ja tarkenna tarvittaessa havainnon sijainti.

Voit ilmoittaa appin avulla havainnoistasi reaaliaikaisesti muille tienkäyttäjille.

Voit ilmoittaa appin avulla havainnoistasi reaaliaikaisesti muille tienkäyttäjille.

Sovellus on saatavana iOS ja Android -käyttöjärjestelmille ja se on täysin ilmainen. Lisää tietoa sovelluksesta löydät osoitteesta fintraffic.fi/mobiili/

Fintrafficin kaikki digipalvelut mukanasi liikenteessä

Liikennetilanne-palvelussa voit suunnitella oman ajoreittisi hyvissä ajoin kotisohvalta. Voit tarkastella reittiäsi etukäteen vaikkapa kätevästi karttanäkymässä, jossa valittavissasi on kymmenittäin eri vaihtoehtoja aina tiesäätiedoista, liikennemääriin ja maanteiden kunnossapitoon. Tieliikenteen liikennetiedon lisäksi palvelusta löytyy tietoa junien kulkemisesta sekä lentoasemien saapumis- ja lähtöajoista.

Olemme myös luoneet käteviä koontinäkymiä yleisimmille ajoreiteille. Koontinäkymät näyttävät tietyn alueen tai ajovälin kamerat, tiesään sekä liikennetiedotteet. Voit tarkastella valmiita näkymiä tai luoda oman koontinäkymäsi.

Junalähdöt-palvelusta voit tarkistaa junien reaaliaikaiset lähtö- ja saapumisajat sekä lähtöraiteet kaikilta Suomen asemilta. Voit hakea tietoja joko aseman/kaupungin tai junan nimellä.

Valtakunnallinen reittiopas opas.matka.fi tietää kaikki julkisten kulkuneuvojen aikataulut ja reitit. Syötä vain lähtöpaikka ja määränpää, ja palvelu selvittää sinulle aikataulut ja vuorot, joilla pääset perille. Palvelu sisältää sekä lähi- että kaukoliikenteen aikataulut ja vuorot. Mukana ovat bussit, raitiotiet, metrot, junat, sekä lautta- ja lentoyhteydet. Mikäli suuntaat juhannuksena Viroon, voit suunnitella reitin sinne asti.

Nyt voit vertailla myös reittisi päästöjä eri kulkuvälineiden välillä. Päästötietojen haku on tällä hetkellä mahdollista valtakunnallisesti henkilöautomatkoilla ja HSL-alueen joukkoliikenteessä. Tarkista ensin asetuksista, että kaikki haluamasi kulkuvälineet on klikattu aktiiviseksi. Tämän jälkeen tee reittihaku. Päästötietoja eri kulkuvälineiden välillä pääset tarkastelemaan klikkaamalla reittihakukenttien ja tulosten välistä löytyviä kulkuvälineikoneita.

Palauteväylä-palvelussa voit antaa palautetta maanteihin, rataverkkoon ja vesiväyliin liittyen. Voit myös seurata alueesi palautteita.

Ota liikennetiedot kätevästi käyttöön omissa kanavissasi: Milloin seuraava juna tai bussi lähtee lähipysäkiltäsi? Miltä tieliikenne näyttää lähialueellasi? Nämä ja monet muut liikenteen ajantasaiset tiedot saat valmiina upotettavina elementteinä Fintrafficin ja sen kumppaneiden veloituksettomista liikenteen verkko- ja mobiilipalveluista.

Aiheesta aiemmin:

PERJANTAI 8.12.2023 10:12

Finntrafficin uusi mobiiliappi juoruaa heti, kun liikenteessä tapahtuu – voit myös raportoida tien huonosta kunnosta

KESKIVIIKKO 22.6.2022 10:16

Vältä ruuhkat ja tietyöt: Juhannus- ja kesäajoja suunnitellessa tämä kartta kertoo, mitä reittiä kannattaa ajaa