– Sain hyvin harjoiteltua tässä tauolla ja tunteja tuli hyvin pyörän päällä. Kilpailuja on myös hyvin tullut nyt, joten luottavaisin mielin viikonlopun MM-enduroon, Roni Kytönen kertoi.

Italiassa lämpötila huitelee yli hellelukemien, mutta sääennusteessa näkyy tällä hetkellä käänne sunnuntaille, kun ukkosrintama puskee päälle. Toistaiseksi reitti kuivaa ja niin sen pitäisi olla myös ainakin perjantain ja lauantain. Kytönen ei ole aikaisemmin kilpaillut Bettolassa, mutta on ajanut viimeiset vuodet Italian mestaruussarjaa, joten paikallinen maaperä sekä erikoiskokeiden tyylit ovat tuttuja.

– Crossitesti vaikuttaa tosi hyvältä ja on vastaavanlaista peltoa, mitä oon harjoitellut myös kotona. Tosin korkeuserot ei oo ihan samaa luokkaa, mitä täällä, mutta tälläistä kuivaa kokkareista maaperää on tullut ajettua. Endurotesti on hyvin perinteinen italialainen, Kytönen kertoi keskiviikkona iltapäivällä, kun he olivat aamulla aloittaneet kävelemään erikoiskokeita.

Kytönen starttaa tänään Supertestille enduro 1-luokan MM-pisteiden yhdeksänneltä sijalta. Lauantaina vuorossa on puolestaan täysi kilpailupäivä, minkä jälkeen jaetaan myös viikonlopun ensimmäiset MM-pisteet. Huomisen ja viikonlopun tuloksia voi seurata livenä täältä.