Cake hakeutui konkurssiin helmikuussa 2024. Pian sen jälkeen norjalainen Brages Holding AS osti tuotemerkin ja sen immateriaalioikeudet. Sen jälkeen se perusti uuden, pienen tiimin, ja tässä sen aikomuksia Caken tulevaisuuden suhteen.

Bragesin omistajan, Espen Digernesin, mukaan he ostivat Caken, koska uskovat siihen, että myös mikromobiilisektorin sähköistyminen kiihtyy. Ei vain moottoripyörien, vaan myös skoottereiden, mopojen ja sähköpyörien.

– Tavoitteenamme Caken hankinnassa on kehittää brändiä. Pyrimme skaalaamaan toimintaa rakentamalla vankan jälleenmyyjien jakeluverkoston ja muuttamalla merkittävän ruotsalaisen startupin pohjoismaiseksi menestystarinaksi, Digernes kertoo.

Espen Digernes.

Espen Digernes.

Maaliskuussa tapahtuneen hankinnan jälkeen henkiinkerätetylle Cakelle on laadittu liiketoimintasuunnitelma. Sen mukaan yrityksellä on kunnianhimoinen pyrkimys johtaa premium-luokan sähköisten kaksipyöräisten ajoneuvojen segmenttiä kohdemarkkinoilla. Samaan aikaan pyritään ylläpitämään intohimoa ja innostusta brändiä kohtaan Cake-tiimin ja sitoutuneen kuljettajayhteisön avulla.

Pienessä ydintiimissä ovat mukana entisen Caken avainhenkilöt, ja se työskentelee jatkaakseen korkealaatuisten ja suorituskykyisten tuotteiden kehittämistä. Cake tunnetaan erottuvasta, omaperäisestä muotoilustaan, joka vie kohti päästötöntä yhteiskuntaa. Tiimiä johtaa entisen Caken teknologiajohtaja Petra Färm.

Petra Färm.

Petra Färm.

Hän uskoo Caken menestykseen, jonka ovea kolkuteltiin jo aiemminkin, Färm kuitenkin toteaa, että tietyillä strategisilla alueilla oli tarvetta muuttaa suuntaa, jotta pystytään hyödyntämään tuotteen potentiaalia.

– Kun aloimme etsiä uuden ydintiimin jäseniä, huomasimme, että brändiä kohtaan oli edelleen paljon intohimoa. Caken brändin perintönä on olla jotain erilaista, ja aiomme pitää sen sellaisena. Tuotteemme on valmistettu kestämään; jokainen yksityiskohta pienimpään komponenttiin asti on huolellisesti suunniteltu ja harkittu. Cake on vahva brändi, jolla on valtava vetovoima ja premium-luokan tuotteet. Meillä on kaikki mitä tarvitsemme ollaksemme tärkeä toimija siirtymässä kohti kestävämpiä kaupunkiliikenneratkaisuja, Färm toteaa.

Caken pääkonttori ja brändimyymälä Tukholmassa on avattu uudelleen, ja jo valmistetut pyörät ovat tätä nykyä myynnissä.

Motouutisten toimitus odottaa mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää. Toivomme Cakelle menestystä.