Bajaj Auto hehkuttaa CNG-moottoripyöräänsä kustannustehokkaana ja ekoystävällisenä vaihtoehtona. Yrityksen mukaan maakaasumoottoripyörän kustannukset ovat noin 50 % pienemmät kuin vastaavan bensiinimoottorisen. Bajaj Freedom voi maakaasun lisäksi käyttää bensiiniä polttoaineena. Siinä on itse asiassa mukana tilavuudeltaan kahden litran bensiinitankki, joten yhdellä "tuplatankkauksella" voi päästä jopa 330 kilometrin matkan.

Bajaj Freedom 125 on kevytmoottoripyörä, ja siinä on LED-ajovalot, digitaaalinen mittaristo ja Bluetooth-liitettävyys. Kaasutankki on sijoitettu putkirunkoon. Pyörä on saatavilla kolmena eri varianttina, halvimman hinta (varustettu rumpujarruilla) alkaa 1060 eurosta paikan päällä Intiassa.

Bajaj Auton kommentin mukaan yritys on onnistunut ratkaisemaan kerralla kaksi haastetta: nousevien bensiininhintojen vaikutukset sekä pienentämään liikenteen aiheuttamaa ympäristöjalanjälkeä. Maakaasun elinkaaren aikaiset kasvihuonekaasupäästöt kun ovat noin 20 % alhaisemmat bensiiniin verrattuna. Maakaasu on puhtain fossiilinen polttoaine, kertoo Gasum. Sen palotuotteena syntyy ainoastaan hiilidioksidia ja vettä.

Lähde: Bajaj Auto.