MV Agusta Stradale 800 on tehty sopivaksi kaikenlaiseen ajamiseen tapahtui se sitten kaupungin kaduilla, maanteilla tai moottoriteillä.

Pyörässä on teräsputkirunko ja yksipuolinen keinuhaarukka. Edessä on Marzocchin ylösalaiset teleskoopit, joiden joustomatka on 150 mm kuten takapäänkin jousituksen. Edessä sekä puristus- että paluuvaimennus ovat säädettävissä, samoin jousen esijännitys. Takapään monoshock-vaimennin on niin ikään täysin säädettävissä.

Alusta on kehitetty nimenomaan Stradalea varten. Akseliväliä on pidennetty 30 mm 1460 millimetriin. Myös takahaarukka on pidempi kuin sisarmalleissa paremman pidon aikaansaamiseksi.

Stradale 800 on omannäköisensä tehokas kulkija.

Istuinkorkeutta on laskettu 10 mm 870 millimetriin, jonka uskotaan parantavan pyörän käsiteltävyyttä. Edessä on kuljettajaa suojaamassa pleksi, jota voi säätää ajon aikana.

Polttoainetankin tilavuus on 16 litraa (+ 4:n litrana varatankki), joiden pitäisi riittää pidempäänkin matkaan. Vakiovarusteena Stradale 800:ssa on myös sivulaukut, joissa on sisäänrakennetut vilkut samoin kuin etupää suojakahvoissa.

798 cm3 moottori on erityisesti kehitetty tätä mallia varten. Moottorin huipputeho on 115 hevosvoimaa / 11 000 rpm, vääntö puolestaan on 78,5 Nm / 9000 rpm.

Moottorin kampiakseli pyörii vastakkaiseen suuntaan, joka vähentää inertiavoimia. Sähköinen MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) pitää huolta ride-by-wire-toiminnoista, ja siihen saa 4 eri moottorinohjauskarttaa, joita ovat mm. sport, normal ja rain. Sport-asennossa tehot ovat huipussaan, kun taas normal-valinnassa hevosia on tarjolla 90 ja kaasuvaste on pehmeämpi ja sopii paremmin matkantekoon. Rain-asennossa tehoa lasketaan vielä lisää.

MV Agusta Stradale 800.

Pyörässä on vakiona lukkiutumattomat jarrut sekä niissä Boschin RLM (Rear wheel Lift-up Mitigation), takapyörän jarrutuksessa mahdollisesti tapahtuvan ilmaannousemisen esto.

Pyörässä on myös vakiona EAS 2.0, markkinoiden nopein quickshifteri, joka toimii sekä ylös- että alaspäin vaihdettaessa. Pyörän hinta Italiassa on 13 990 euroa. Värivaihtoehdot: Red / Silver, Pearl White / Aviation Grey ja Bronze / Pearl White .