KTM 1050 Adventuren moottori on kaksisylinterinen V, jonka sylinterit ovat 75 asteen kulmassa. Sen huipputeho on 70 kW / 95 hevosvoimaa 6200 kierroksella minuutissa. Vääntöä siitä lähtee 105 Nm. Pyörän tankkaamaton paino on niinkin maltillinen kuin 212 kg.

KTM:n mukaan 1050 Adventure on tarkoitettu ihmisille, joiden mielestä matkaenduron kyseessäollen vähemmän voi olla enemmän, ja että matka-ajossa kyse on lähinnä ketteryydestä ja notkeudesta, suoraviivaisesta toiminnallisuudesta sekä absoluuttisesta ennakoitavuudesta, mutta kaipaat silti tyypillisiä KTM:n teknologista edistystä, niin tämä pyörä on vaihtoehto, jota kannattaa harkita. 

Suomennettuna tuo tarkoittaa sitä, että pyörässä on vähemmän tehoa, mutta riittävästi vähintään tekniikkaa ja elektroniikka. Jos kaipaat kevyttä pyörää, jossa on riittävästi tehoa, muttei liikaa, etkä kaipaa luksus-tourerin varustetasoa, niin tässä saattaa olla optio sinulle, KTM:llä uskotaan.

Pyörässä on kuitenkin valtavasti ominaisuuksia: ride-by-wire, kolme ajomoodia - Sport, Street ja Rain - sekä luistonesto, joka tarjoaa myös luistatusmahdollisuuksia, kun sitä tarvitaan, luistokytkin ja poiskytkettävät ABS-jarrut. Lisäksi siinä on WP:n alustaelementit sekä Brembon jarrut.

Pyörän istuinkorkeus on 850 mm. Vaihteita on kuusi ja polttoainetankin tilavuus 23 litraa.

Lisäksi pyörään saa lisävarusteina laukkuja tarpeen mukaan, lämmitetyt istuimet ja kahvat, varashälyttimen sekä teho-osia.