Francois Gissy suoritti ennätysajonsa Circuit Paul Ricard -moottoriradalla Etelä-Ranskassa. Pyörässä käytetyn rakettimoottorin työntövoima on 4,5kN, joka vastaa noin 560 hevosvoimaa. 333 km/h nopeuden saavuttaminen kesti vain 4,8 sekuntia.

Gizmag jututti ennätyksentekijää heti ajon jälkeen, ja seuraavaksi Gissy suunnittelee luonnollisesti rikkovansa 400 km/h rajan ja pääsevänsä siihen kahdessa sekunnissa ajokillaan, jonka hän on ristinyt "selkärangan murskaajaksi".

Villeintä nykyisessä ja aiemmissakin potkupyörällä tekemissään ennätyskokeissa on se, että pyörässä ei ole jousitusta eikä jarruja. Myös ilman- tai ajoviiman paine on valtava noissa nopeuksissa, eikä kuljettajalla ole minkäänlaista katteen tai pleksi tarjoamaa suojaa.

Pyörässä on kolme rakettimoottoria ja polttoaineena käytetään voimakkaasti konsentroitua vetyperoksidia.

Francois Gissy ennätysajon jälkeen.

Gissyn nykyisin käyttämä pyörä ei oikein taidä täyttää polkupyörän tai edes potkupyörän määritelmää, sillä siinähän on moottori. Liekö siis väärin sanoa, että se on moottoripyörä?

Miehen kertoman mukaan hänellä on piirongin laatikossa jo kätkössä rakettimoottoripyörän piirustukset, mutta ne odottavat rahakasta sponsoria toteutuakseen. Tämä vinkkinä rahakkaille lukijoillemme.

Swiss rocketmanin Facebook-sivulla lisää tietoa samoin hänen kotisivuillaan.