Käytännössä Piaggio Multimedia Platform (PMP) muodostuu älypuhelimesta sekä älypuhelinsovelluksesta jolla keskustellaan Bluetoothin välityksellä pyörän ohjauselektroniikan kanssa.

PMP kerää dataa skootteristasi älypuhelinsovellukseen ja näyttää sen reaaliaikaisesti puhelimen näytöllä ajaessasi. Näytettäviä suureita ovat mm. nopeus, moottorin kierrosluku, teho ja vääntö sekä keskimääräinen ja senhetkinen polttoaineenkulutus, keskinopeus ja akkujännite esimerkiksi.

Skootterin ja älypuhelimen omimaisuuksista riippuen PMP välkyttää virtuaalista kojelautaasi, jos unohdat laittaa vilkun pois päältä, varoittaa sinua polttoaineen vähäisyydestä ja automaattisesti ohjaa sinut lähimmälle huoltoasemalle. Lisäksi se kertoo, mitä sinun pitää tehdä, jos skootteriisi tulee vika ja myöskin ohjaa sinut lähimpään huoltoon.

Sovellus tallentaa matkatietosi ja suorituskyvyn, joten sitä voi seurata reittikartalla. Niitä voi ladata omaan Minun Piaggio -profiiliisi jaettavaksi, vertailtavaksi ja muiden käyttäjien kommentoitaviksi.

PMP-järjestelmä maksaa 127 € ja se on saatavilla vuosimallin 2014 Vespa GTS ABS ja 946-malleihin sekä 2014 Piaggio X10 350/500 ja 2014 MP3 ABS-malleihin. Älypuhelinsovellukset on ladattavissa ilmaiseksi sekä iOS:ään että Androidiin Appstoresta ja Google Play:stä.

Lisätietoja Piaggion omilta sivuilta. Katso video alla.