Amerikkalainen Lightning LS-218 (mallimerkintä tulee vuonna 2011 protoyypillä saavutetusta huippunopeudesta 218 mailia, 350,7 km/h) taitaa olla maailman nopein tuotantomoottoripyörä edelleen. Sen nestejäähdytetyn sähkömoottorin teho on kunnioitettavat 150 kW / 204 hevosvoimaa ja vääntöä siinä on 228 Nm.

Kawasakin HR2:n hinta USA:ssa on yli 50 000 dollaria, kun taas Lightningin saa reilusti alle 40 000 taalalla.  Ja tähän päälle vielä tulee saastettomuus.

12.11.2014 toimitettiin ensimmäinen varsinainen myyty tuotantokappale uudelle omistajalleen Troy Helmingille. Tämä oli tehnyt tilauksen jo vuosi sitten. Vaikka kitinää onkin käyty siitä, onko kyseessä nopein sähköpyörä vai ei, se on joka tapauksessa nopein tuotannossa oleva sähköpyörä.

Lightningillä osallistuttiin viime vuoden Pike’s Peak International Hill Climb -kisaan, jolloin sähköpyörillä osallistuminen oli ensi kerran mahdollista, ja pyörä pesi muut kevyesti. Pohdintaa käytiin alunperin Rideapartin sivuilla.

Huippunopeuden tuntumassa ajaminen tyhjentää tietysti akut nopeammin, mutta pyörää saa myös tuhdimmalla 20 kW:n akkusarjalla varustettuna. Lisäksi yritys pohtii kovasti nakuversion tekemistä pyörästä.