Takaisinkutsuttavia mallleja ovat mm. Bonneville, Bonneville T100, Thruxton, Scrambler, Tiger 800, Tiger 800XC, Speedmaster, America, Thunderbird, Thunderbird Storm, Rocket III Touring ja Rocket III Roadster. Takaisinkutsu on jo voimassa ainakin Englannissa, Australiassa ja Kanadassa ja sitä odotetaan Yhdysvaltoihin. Oletettavaa on takaisinkutsu myös Suomessa.

Ongelmana Triumpheissa on se, että moottorinohjausyksikkö voi aiheettomasti aktivoida polttoaineen syötön jonkin sylinterin osalta täyttäen sen polttoaineseoksella. Tämän seurauksena moottori ei käynnisty, ja mikäli moottori on jo käynnissä, voi estää sylinteriä käymästä liiallisen polttoaineen vuoksi.

Ongelman aiheuttavat ECU:n komponentit, jotka eivät toimi halutulla tavalla toleranssien äärirajoilla, kertoo Motorcycle.com.

Alkuvuodesta Triumph takaisinkutsui 800 Tiger Explorereita sekä Trophy SE Sport Tourereita. Silloinkin vika oli ECU:ssa. Elektronisen ohjausyksikön raja-arvo oli asetettu liian tiukaksi, ja ECU saattoi yllättäen aktivoi ride-by-wire-järjestelmän turvasammuttamaan moottorin virran ja polttoaineensyötön. 

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Triumph takaisinkutsuu 2800 pyörää Yhdysvalloissa