"Rakas Leelia-täti, mieheni oli pitkään puhunut moottoripyörän hankkimisesta, ja eräänä kauniina päivänä hän sitten meni mp-kauppaan. Näin jo mielessäni meidän ajavan sillä yhdessä rannattomille valtateille tuulen tuivertaessa hiuksiamme, ja koneen jyristessä matalaa lauluaan. Seksikästä ja hienoa. Odotin malttamattomana häntä takaisin, ja saapuihan sieltä mies - Vespan selässä!

Rakas Leelia-täti. Vespa on pieni italialainen skootteri. Se vain näyttää niin tyttömäiseltä. Pienet pyörät saavat sen näyttämään lelulta, ja hän on vielä lisäksi iso kaveri. Miten saan hänet palauttamaan sen takaisin kauppaan?"

Kysyy nimimerkki "Pettynyt".

Kerrottakoon tässä, että tämä artikkeli ei edusta Motouutisten kannanottoa erilaisiin pyörätyyppeihin, vaan tämä on todellinen kysymys, joka on esitetty "Neuvontajumalattarena" esiintyvälle Amy Alkonille, joka vastailee ihmisten kysymyksiin Vcreporter.comissa.

Vastaus kuulostaa siltä, että pyörän merkillä ja koolla on tosiaan väliä ainakin näille kahdelle naiselle.

Vastaus

"Jollet ole eurooppalainen hipsteri tai naimisissa toisen hipsterin kanssa, voi olla vähän turhauttavaa, jos miehesi uusi ajopeli näyttää siltä, että se tuli vaaleanpunaisessa pakkauksessa, jossa lukee "Barbie-nukke myydään erikseen".

Miehet, jotka ajavat Vespoilla ja muilla skoottereilla kertovat sinulle, että he ovat niin varmoja maskuliinisuudestaan, ettei heidän tarvitse liikkuessaan röyhistellä rintakarvojaan eikä leikkiä gladiaattoria. Todellisuudessa imagolla on merkitystä - varsinkin vaimon mielikuvalla miehestään. Ja moottoripyörät ovat ikonisen miehisiä ja koviksia, kun Vespat taas... Niin, moottoripyörillä on Helvetin Enkeleiden tai Easy Ridereitten imago puolellaan, kun Vespa edustaa tässä vertailussa maakuljetusten My Little Ponya."

Pientä naismaista ovelaa myöntyvyyttä on huomattavissa vastauksen jatkuessa.

"Miehesi ei ollut väärässä halutessaan Vespan. Mutta hän ei ole enää poikamies, joten hänen ei pitäisi tehdä suuria taloudellisia päätöksiä kuten kaverin, joka edelleen syö kylmiä muroja vessanpytyllä istuessaan. Ei vaikka hän käyttäisi omia rahojaan. Hänen ei tarvitse kysyä lupaasi, sillä olet hänen vaimonsa, et hänen äitinsä. Hänen pitää muistaa, että hän on parisuhteessa ja käyttäytyä vastaavasti - konsultoida sinua isoissa hankinnoissa ja päätöksissä. Sekä tehdä selväksi, mitä hän ja näin ollen myös sinä olette tekemässä.

Joskus voit olla eri mieltä, ja hän voi silti toimia kuten haluaa. Mutta kysymällä palautettasi hän saa sinut ainakin tuntemaan siltä, että hän kunnioittaa sinua, ja että olet osa prosessia. Ja se on oleellista ongelmien käsittelyssä, kuten silloin kun joudut kärsimään siitä, että mies kuluttaa tuhansia laitteeseen, joka on vain hieman isompi kuin italialaiset livokkaat ja jossa on samaa tunnelmaa kuin oliiviöljyssä ja tupakansavussa.

Kerro hänelle, että teillä on ongelma, ja tuo se pöytään, jotta te kaksi voitte käsitellä sen ja ratkaista sen yhdessä. Tämä vaatii kompromissien tekoa yhteiseen maaliinpääsyyn. Voitko esimerkiksi itse ajatella, hmm maskuliinisuutta hieman laajemmin määritelmin? Realistisesti ajatellen ehkä et. Voisiko hän palauttaa pyörän, vai onko siitä liian isoja taloudellisia menetyksiä? Tai onko olemassa joku ratkaisu, joka toimii sopivasti molemmille, kuten se, että hän vuokraa moottoripyörää viikonlopuiksi? Siis sellaista pyörää, joka näyttääkin siltä, että toimii bensalla, eikä sateenkaarilla ja yksisarvisen pieruilla.

Vähintääkin hänen hankkimansa Vespa voi toimia muistuttimena hänelle siitä, että hän osaisi jatkossa paremmin ottaa sinut huomioon päätöksenteossa isojen hankintojen osalta. Ennenkuin innostut hänen uudesta urheiluautostaan ja hän ajaakin pihaan mummofarkulla eli minivanilla."

Varsin suoraa tekstiä naisen suusta. Mitä mieltä itse olet: onko Vespa miehinen vai ei, ajatko mieluummin moottoripyörällä, vai kelpaako skootteri? Tai saisiko sinun miehesi ajaa skootterilla? Kerro meillekin.