El Raton Asesino on Marcus Walzin mukaan saanut vaikutteita 1970-luvun menestyksekkäistä kilpailuista, jolloin kilpa-ajajat kuten Kenny Roberts jättivät Yamahan kilpavärityksen moottoripyöräilyfanien mieliin.

Walz muotoili XV950:n takaosan klassiseksi cafe raceriksi muuttamalla takahaarukan ja takarungon. Mini LED-valot on integroitu takarunkoon alkuperäisten valojen paikalle. Tyylin mukaiset polttoainesäiliö, ajovalo katteineen, käsinommeltu nahkasatula ja etulokasuoja kiinnikkeineen korostavat pyörän muotoilua.

Pyörän sporttisiin ominaisuuksiin vaikuttavat ajoasento, progressiivinen etujousitus ja takana täysin säädettävä Öhlinsin jousitus. Urheilullisia ominaisuuksia korostavat Marvicin magnesiumvanteet. Clip-on ohjaustanko ja tyylikkäät hallintalaitteet ovat osa kokonaisuutta. Moottorin kuoret ovat saaneet omat erityispiirteensä ja pakoputkisto on tähän pyörään suunniteltu.

Saadakseen pyörästä pelkistetyn ja kevyen Walz mm. laittoi GP-tyylisen 400 gramman lithiumakun satulan takaosan sisään ja piilotti johtosarjoja.

– Tämä ei ole minulle vain konseptipyörä, kommentoi Walz. – Ensimmäiset kokemukseni moottoripyöristä olivat 15-vuotiaana Yamahan kanssa. Seinälläni oli kuva Kenny Robertsista ja keltaisesta YZR 500:sta. Ensimmäinen pyöräni oli Yamaha RD80 ja muutin sen Kennyn pyörän näköiseksi, joten moottoripyöräilyn juureni liittyvät Yamahaan. Tämä projekti on matka ensimmäisestä moottoripyöräilykokemuksesta nykypäivään – kiitos Yamahalle muistoista!