Velkasaneeraushakemus koskee kaikkia Seppo Kankerin omistamia mp-alan yhtiöitä Nakkilassa, Porissa, Tampereella ja Kuopiossa. Kankerin tyttären omistamalle liikkeelle Helsingissä haetaan vielä erillistä yrityssaneerausta, kertoo Kauppalehti.

Kankerin mukaan kaikki liikkeet jatkavat toimintaansa kuten ennenkin paitsi Tampereen yksikkö, joka on ajettu alas. Kankeri uskoo siihen, että mikäli lainat saadaan muutettua pitkäaikaisiksi, velkataakasta huolimatta yritys selviäisi kurimuksesta. Tällä hetkellä yhtiöillä on 3,5 miljoonan euron velkataakka, mutta toisaalta varastojen arvo on yli 4 miljoonaa.

Ongelmien taustalla on halli-investointien kustannusten nousu Kuopiossa 2008 ja rakentamisen viivästyminen liito-oravan vuoksi, joka aiheutti useiden satojentuhansien eurojen lisälaskun sekä kesän 2008 myyntikauden menon sivu suun. Porissa puolestaan uuteen halliin siirtyminen ajoittui ikävästi finanssikriisin puhkeamiseen. 

Kesäkuussa 2010 italialainen Aprilia irtisanoi maahantuontisopimukset yrityksen kanssa ja kieltäytyi lunastamasta myymättömiä Aprilia-tuotteita takaisin. Tämä merkitsi puolentoista miljoonan euron Aprilia-varaston jäämistä Kankerin kynsiin.

Parhaimmillaan Nakkilan Pyörä ja Mopo keräsi liikevaihtoa yli 12 miljoonaa euroa ja sillä oli 40 henkilöä palkkalistoillaan 2007. Sittemmin liikevaihto on yli puolittunut.