Tweel-renkaan ja tavanomaisen radiaalirenkaan välillä on, että Tweel toimii täysin ilman ilmaa. Siten se poistaa päiväjärjestyksestä yhden yleisimmistä rakennustyömailla ja maanmuokkaus- tai maatalouskäytössä olevien koneiden työn pysäyttävistä syistä: renkaan tyhjentymisen vaurion seurauksena.

Tweel on rakenteeltaan uudenlainen rengas, jossa rengas ja vanne yhdistyvät kokonaisuudeksi. Perinteisen vanteen sijasta Tweel-renkaan keskiössä on jäykkä rengasnapa, josta lähtevät säteittäiset, joustavat polyuretaanirimat yhdistyvät kulutuspintaan.

Näissä renkaissa ei ole tarvetta rengaspaineen tarkistuksiin. Lisäksi ne on helppo asentaa, ja ne ovat erittäin vaurionkestäviä. Niiden käyttöikä on jopa kolminekertainen ilmarenkaisiin verrattuna, eikä kuluminen vaikuta pitoon, käsiteltävyytee tai käyttömukavuuteen.

Michelin Tweel on oikeastaan konsepti, jossa rengas ja vanne muodostavat yhdessä joustavan komponentin.

Sopivuus moottoripyörään

Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, joten on tietysti mahdollista, että tämäntyyppiset ilmattomat renkaat ja joustavat vanteet saattavat jonain päivänä olla todellisuutta myös moottoripyörissä. Moottoripyörän renkailla ja niiden pidolla ja toimivuudella kaikissa olosuhteissa on kuitenkin erittäin kovat vaatimukset, joten voi olla, että tekniikka ei kovin nopeasti ole sovitettavissa moottoripyöriin.

Ensimmäisenä tulee mieleen, miten paljon ajettavuuteen vaikuttaa renkaan säteen osittainen muuttuminen kovassa vauhdissa kaarteessa, jos tienpinnassa on isompia epätasaisuuksia. Lisäksi miten kovalta renkaan ja vanteen yhteisjousto tuntuu tai miten se toimii? Entä renkaan läpimitan muuttuminen saksalaisissa moottoritienopeuksissa, tai lämpeneminen ja sen aiheuttamat vaikutukset?

Jos vanne joustaa, niin miten se pysyy stabiilina koko matkalta sivusuunnassa? Tuoko se epästabiiliutta suoralla tiellä ajoon? Jos niin, miten vanne käyttäytyy mutkissa?

Toisaalta puhkeamattomuus olisi suuri etu erityisesti moottoripyöräilyssä, joten täytyy toivoa, että tämäntapaisen keksinnön käyttöönotto ajaa teknologiaa nopeasti eteenpäin ja tekee puhkeamattomista renkaista varteenotettavan vaihtoehdon myös moottoripyöräilyssä.