Uuden navigaattorin saa aikanaan joko esiasennetuilla Euroopan tai Pohjois-Amerikan kartoilla tai ilman. Ensimainitussa tapauksessa kartoilla on elinikäiset ilmaiset karttapäivitykset.

Navigator V:een saa myös autoasennussarjan. Navigaattorin telineessä on integroituna mikrofoni ja kaiutin, joten se toimii hands-freenä autokäytössä.

Reittisuunnitteluun ovi ladata BaseCamp-ohjelmiston Garminin sivuilta tai asentaa ohjelmiston suoraan navigaattorin muistiin sijoitetusta tiedostosta.

Reitti voi sisältää 3750 kääntymispistettä ja navigaattori voi Real Directions -nimiseen tekniikkaan pohjautuen kertoa osan reitin matkakohteista reaalimaailman maamerkkeihin perustuen. Laitteessa on myös kaista-assistentti ja rakennusten 3D-näyttö joissain kaupungeissa.

Kuvanavigaatio mahdollistaa suunnistamisen laitteeseen tallennettujen geokoodattuje kuvien avulla. Pelkkä klikkaus kuvaan käynnistää reittisuunnittelun kohteeseen.

Mikäli kuljettaja käyttää älypuhelinta, voi hän ladata Garmin Smartphone Linkin puhelimeensa Google Play- tai iOS-sovelluskaupasta. Kun puhelin on paritettu navigaattorin kanssa, kuljettaja voi hyödyntää tie-, ruuhka- ja säätietoja matkan varrella. Os näistä palveluista on maksullisia.

Hinta Saksassa on sikälisellä alv:llä on 750 €. Saatavuus Suomessa ja lopullinen hinta täällä varmistunevat lähiaikoina. BMW Motorrad Suomesta kerrottiin, että laite on todennäköisesti saatavilla täällä vasta ensi ajokaudeksi. Nykyisen myynnissä olevan version Navigator IV:n hinta on tällä hetkellä 765 € Suomessa.