Tällä kertaa todettiin, että ajoneuvoon ei ollut tehty mitään rakenteelliseen nopeuteen vaikuttavia muutoksi, eli se on edelleen kevyt moottoripyörä. Kuljettajana oli sama 15-vuotias poika kuin kesälläkin. Kuljettaja määrättiin jälleen väliaikaiseen ajokieltoon, koska hänellä oli vain mopon kuljettamiseen oikeuttava ajokortti ja hänelle kirjoitettiin rangaistusvaatimus.

Kuljettajan lisäksi myös hänen äidilleen kirjoitettiin rangaistusvaatimus käyttökiellossa olevan ja epäkuntoisen ajoneuvon luovuttamisesta ajo-oikeudettomalle. Ajoneuvossa oli mm. sileä eturengas ja takavalo puuttui. Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja tienpinta oli jäinen.

Poliisi toivoo vanhempien kiinnittävän erityistä huomiota mopojen kuntoon nyt kun on pimeää ja tiet ovat jäisiä ja liukkaita. Viime aikoina poliisin valvonnassa on tullut esiin useita mopoja, joissa on ollut sileät renkaat ja valovikoja. Tälläisessa kunnossa olevat renkaat ja puutteelliset valot aiheuttavat talviolosuhteissa merkittävän liikenneturvallisuus riskin. Moottoripyörässä, mopossa, kolmipyörässä,nelipyörässä ja kevyessä nelipyörässä sekä tällaisen ajoneuvon perävaunussa on käytettävä talvikäyttöön sopivia, karkeakuvioisia renkaita joulu-, tammi- ja helmikuun aikana. Ko. ajoneuvoihin on saatavana myös nastarenkaita ja niiden käyttö onkin suositeltavaa liukkaissa keliolosuhteissa.