Utrechtin kaupungissa Hollannissa on paljon nähtävää turisteille; arkkitehtuuria, kanavia, pikkuteitä, siltoja jne, mutta samalla kaupungin viranomaiset tietävät, miten toimia motoristien kanssa.

He ovat päättäneet tehdä moottoripyöräilijöiden elämän helpoksi. Kuten Motorbikerin artikkelissa todetaan, pysäköinti on Hollannissa yleensä aina ongelma, koska pysäköintitilaa on vähän ja pysäköintimaksut ovat korkeat. Utrecht on kuitenkin päättänyt, että moottoripyörät voi parkeerata jalkakäytävien reunoille, kunhan ne eivät aiheuta riskejä muille tienkäyttäjille eivätkä ole jalankulkijoiden tiellä.

Äskettäin kaupunki kuitenkin muutti suhtautumistaan ja kertoi, että jos moottoripyörä pysäköidään maksulliselle paikalle, siitä täytyy myös maksaa pysäköintimaksu. Sehän on sinänsä oikein, mutta ongelma on siinä, ettet pysty jättämään pysäköintilippua pyörääsi, sillä joku sen kuitenkin siitä kääntää. Mutta tässä onkin asian ydin: tämä on muuttunut siten, että koska parkkimaksut käsitellään digitaalisesti, moottoripyöräsi rekisterinumero tallentuu myös prosessissa.

Eli jollet halua ilmaiseksi pysäköidä jalkakäytävlle, vaan maksulliselle paikalle, voit turvallisin mielin ainakin maksun osalta parkkeerata kulkuneuvosi. Tämä on oikein hoidettua politiikkaa, sallivaa ja samalla sellaista, jossa ei kriminalisoida ketään.

Jutun aloituskuva on kuvituskuva Itävallasta, eikä liity Utrechtiin.