Nyt tielle 301 Feyziniin Rhôneen asennettu kamera toimii siten, että se ottaa ensin eteenpäin kuvaavalla kameralla kuva ylinopeutta ajavasta kulkuneuvosta ja toisen kuvan kohteesta takaapäin. Tällä hetkellähän ongelmana on, että vain yhteen suuntaan kuvaava kamera ei saa kuin pyörän kuljettajasta kuvan, jatkossa kuva tulee siis sekä rekisterikilvestä että kuljettajasta.

Tammikuussa asennetaan samanlainen yksilaitteinen, mutta kaksikamerainen järjestelmä tielle 6 Lacanauhun, Girondeen.

Toisenlainen malli, jossa on kaksi erillistä kameralaitetta samalla puolen tietä muutaman kymmenen metrin päässä toisistaan kuvaamassa eri suuntiin, asennetaan sekä sekä tielle 137 Saint-Laurent d'Arceen Girondessa sekä Nizzassa tielle 6098. Nämä kamerat ottavat kuvan samanaikaisesti, toinen kuljettajasta ja toinen rekisterinumerosta.

Nämä neljä kamerajärjestelmää toimivat uuden aallon pilottina. Niitä testataan kolmen kuukauden ajan ilman, että niistä aiheutuu seuraamuksia kenellekään ylinopeutta ajaneelle. Mikäli järjestelmä toimii hyvin, kameroita asennetaan lisää vuonna 2016.

Tieturvallisuusviraston edustajan mukaan näiden järjestelmien odotetaan paremmin lukevan rekisterikilvet kuin mihin nykyiset pystyvät. Lisää Le Parisien -lehden sivuilta.