Amok Equipmentin suunnitteleman ja kehittämän Draumrin mukana tulee itse riippumatto, kiinnityshihnat, sisäänrakennettu hyönteisverkko sekä vedenpitävä sadekatos. Systeemi on suunniteltu käytettäväksi ilmatäytteisen makuualustan kanssa, joka jäykistää rakenteen. Alusta ei kuulu hintaan. Jäykkä rakenne mahdollistaa sen, että matossa voi nukkua selällään, kyljellään tai vaikka vatsallaan, jos se asento tuntuu mukavimmalta.

Tässä kuvassa on Amokin tuotantoversio, ja sen värit ovat oikein. Muut kuvat ovat esiversiosta ja väritys sen mukainen.

Makuualustan kooksi Amok suosittaa suurehkoa täytettävää mallia kooltaan noin 65 x 197 x 9 cm. Tämä tarjoaa parhaan mahdollisen nukkumismukavuuden, koska se jäykentää Draumria riittävästi ja helpottaa lämpimänä pysymistä. Myös keskikokoinen ilma-alusta, kooltaan 52 x 183 x 7 cm toimii hyvin. Jos alusta on lämpöeristetty, niin Amok väittää, että ratkaisu toimii ympärivuotisessakin käytössä.

Makuualustan asettaminen jäykistää Draumrin mukavaksi.

Makuupussin kanssa Draumrilla pärjää varmaan hyvinkin, kun alhaalta tuleva kylmä ilma tai kylmä maa eivät kiusaa.

Ensierä myyty, milloin uutta?

Ensimmäinen erä Draumreja myytiin viime vuonna hintaan 305 euroa, yrityksen sivustolla ilmoitetaan, että vuoden 2015 malli on kohta tilattavissa.

Hyönteisverkko on ehdoton edellytys käytölle pohjoisen hyttystiheiköissä.

Riippumatto painaa hyönteisverkkoineen ja ripustushihnoineen 1,36 kg ja sadekatos kiinnittimineen 0,64 kg. Kokonaispainoksi tulee täten 2 kg. Lisäksi päälle tulee ilmatäytteisen makuualustan paino.

Riippumaton pitäisi sopia jopa 190 cm pitkälle ihmiselle. Maksimipaino on 120 kg.

Riippumatto, jossa on pulloteline.

Draumr on varustettu pullotelineellä ja pikkutavaroita varten suunnitellulla taskulla. Mielenkiintoiseksi rakenteen tekee se, että parilla hihnanvedolla Draumrin voi muuttaa istuimeksi, jossa voi vaikka vain paistatella päivää tai katsella upeita maisemia, juoda kahvia tai vaikka lukea kirjaa.

Draumrin saa myös istuma-asentoon tarvitsematta nousta.

Kannattaa katsoa allaoleva video, josta saa kunnollisen kuvan siitä, miten Draumr asennetaan ja miten se toimii. 

 

Irrallinen sadekatos tulee mukana.