Daniele Pelligra suunnitteli jokin aika sitten paljon maailmalla julkisuutta saaneen MV Agustan Mercedes-AMG konseptin, mutta pyörä on vain yksi osa sitä maailmaa, minkä hän kuvitteli. Lisäksi Pelligraa inspiroi Applen CarPlay -ohjelmisto.

Pelligra kuvitteli uuden MV Agusta M-AMG:n mukana myytävät kypärän, joka integroitaisiin Applen CarPlayn moottoripyöräversioon. Tällainen sovellus, EnginePlay toisi yhteen pyörän kuljettajan ja hänen varusteensa, moottoripyörän ja kaikki älypuhelimen ominaisuudet ja tuottaisivat laajennetun ajokokemuksen.

Toistaiseksi asia on vasta unelma-asteella, koska edelleen siitä puuttuu väline, millä näyttää tiedot kuljettajalle. Toisaalta HUD- eli heijastusnäyttöteknologiat kehittyvät hurjaa vauhtia, joten sopivin voisi sitten olla valittavissa kyseiseen MV Agusta AMG -kypärään.

Voisiko Applen ohjelmisto toimia moottoripyörän ja kuljettajan sekä varusteiden integroinnissa?

EnginePlay voisi tarjota paljon informaatiota kuljettajalle, esimerkiksi ajon tuottamaa dataa kuten polttoaineenkulutuksen, nopeuden, moottorin kierrosluvun ja käytetyn vaihteen, navigaation, musiikin soittamisen, hadsfree-puhelut sekä tekstiviestit tai esimerkiksi Bluetoothin kautta matkustajan kanssa keskustelut mahdollistavan kypäräpuhelimen.

CarPlayta pystyy autoa ajettaessa ohjaamaan käsin, mutta EnginePlayssa pitäisi olla puheohjaus jo turvallisuussyistä. Kaikki tarvittavat teknologiat ovat jo olemassa, joten se päivä lähestyy, kun tämänkaltainen ratkaisu moottoripyörän ja varusteiden integraatiossa on arkipäivää. Ja Skullyn laajennetun todellisuuden kypärät, joissa on HUD-ominaisuus toimivat jo täten, ja myyntiinhän ne tulevat jo kesällä 2015. Linkki Skullyn kypärän synnystä kertovaan juttuun löytyy tästä ja itse kypärästä ja muista samantyyppisistä vaihtoehdoista kertova juttu täältä.

Pelligran CarPlay-ideasta ja kypärästä kertoi ensin Autoevolution.

Pelligran mielikuva siitä, millaiselta MV Agustan Mercedes-AMG:lle valmistama pyörä voisi näyttää.