Chopper Design on yritys LegUp LandingGear Generation II:n takana. Järjestelmän periaate on yksinkertainen: kun vauhti laskee viiteen mailiin, noin 8 kilometriin tunnissa, Legupin automatiikka laukaisee kaksi tukipyörää kuljettajan avuksi. Tämä tapahtuu lisäksi niinkin nopeasti kuin 0,25 sekunnissa. Kyse on hetkestä, jonka hädin tuskin tajuaa.

LegUp LandingGear II käytössä.

Kun vauhti nousee 6 mailiin eli yhdeksään kilometriin tunnissa, tukipyörät nousevat yhtä nopeasti ylös.

Nopean toiminnan takana on pyörän sivulaukkuun asennettava painesäiliöllä varustettu ilmanpainekompressori. Generation I:ssä lasku tapahtui vielä sähköisesti.

Ensimmäisen sukupolven LegUpit yritys julkisti jo 2008 ja uuden sukupolven laitteita toimitetaan jo. Tosin ainakin valmistajan nettisivulla väitetään, että tilaajilla on edessään kolmen viikon jono.

Kompressori ja paisuntasäiliö mahtuvat ison pyörän sivulaukkuun.

Gen II on tarkoitettu käytettäväksi isojen ja raskaiden pyörien kanssa, kuten esimerkiksi 1800- ja 1500-kuutioisten GoldWingien ja Harleyn touring-pyörien sekä Kawasaki 1700 Voyagerien kanssa. Gen I tehdään vielä niihin pyöriin ja pyörämalleihin, joihin II:sta ei valmisteta.

Hintaa Gen II:lla on 3500 taalaa. Lisätietoja yrityksen sivustolta. Myös oheisesta videosta selviää hyvin laitteen toimintaperiaate ja toimivuus vähän huterammillakin alustoilla.