Livemap sai Venäjän tiedeministeriölle kuuluvalta yritykseltä 242 000 euron arvoisen rahoituksen. Käsittääksemme rahoitus myönnettiin ruplista, joten se on kärsinyt jo melkoisen arvonalennuksen.

Livemapin kypärän sisällä on melkoisesti elektroniikkaa ja tekniikkaa, sillä siellä on sekä akustot, kuulokkeet ja mikrofoni, mutta myös varsinainen tietokoneosa, josta data heijastetaan erillisen elekroniikkayksikön ja peilin kautta visiirille. Lisäksi siinä on valaistuksen tason aistiva sensori, joka osaa mukauttaa näytön kirkkauden vallitseviin valaistusolosuhteisiin.

Järjestelmä sisältää navigaation ja puheohjauksen. Käyttöjärjestelmänä on Android, ja se perustuu sitä myöden oletettavasti Googlen karttapalvelulle. Puheohjauksen moottorina on Siri.

Kuva kuin hävittäjäkoneessa

Laajennetun todellisuuden näyttö heijastetaan tismalleen visiirin näkökentän keskelle, missä se on aina kuljettajan parhaiten havaittavissa. Kuva on tarkennettu siten, että se näkyy samalla tavalla kuin näkymät edessä, joten sitä varten ei tarvitse tarkentaa katsetta erikseen.

Virran riittävyydestä koko ajopäiväksi vastaa kaksi 3000 mA:n akkua. Kypärän sisällä on myös kiihtyvyyssensori, gyroskooppi ja digitaalikompassi pään liikkeiden täsmälliseksi seuraamiseksi ja kuvan säätämiseksi vastaamaan liikettä.

Kypärän tuotantoprototyypin pitäisi olla valmis keväällä ja ensimmäiset kypärät toimitetaan yhdysvaltalaisille asiakkaille kesällä 2015. Kypärän normihinta on 2000 dollaria, mutta ennakkotilaajat saavat sen 1500 dollarin hintaan lähetyskuluineen. Livemap aloittaa maailmanvalloituksensa Yhdysvalloista ja siihen on selkeä syykin: Siri puhuu englantia paremmin kuin muita kieliä.

Lisätietoja Livemapin kotisivuilta. Katso hauska video.

Aiheesta sivuillamme aiemmin: Heijastusnäytöllä varustettu navigaattorikypärä tulossa