Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan Salon poliisin päivä oli hälytystehtävien osalta rauhallinen. Poliisilla oli aikaa omistaa työaikaa salolaisille etsintäkuulutetuille asiakkailleen.

Päivän saldona tavoitettiin peräti kymmenen etsintäkuulutettua henkilöä, ja yhden etsintäkuulutetun olinpaikka saatiin selvitettyä.

Yksi tavoitetuista oli loppusyksystä poliisia pitkin viheralueita moottoripyörällään paennut nuorukainen, joka kohtasi yllättyneenä kotiovellaan poliisin partion.

Rikosasioita selvittämään kutsutaan yleensä kirjeitse tai rikostutkijan puhelinsoitolla. Jos kysymyksessä on vakava rikos, tai ellei sovittua tai määrättyä aikaa noudateta, voi poliisi etsintäkuuluttaa tai noutaa asiakkaansa, tai ottaa hänet kiinni muun valvonnan yhteydessä. Etsintäkuulutuksen johdosta suoritettujen toimien ajankohta on usein asiakkaalle epämieluisa, ja siinä vaiheessa sijaa selittelyille on yleensä harmillisen vähän.

Poliisi muistuttaakin, että etsintäkuulutukset ovat voimassa varsin pitkään, yleensä rikosasian syyteoikeuden ajan. Syyteoikeutta on rikoksen törkeydestä riippuen useita vuosia. Se on pitkä aika kammoksua ovikellon soittoa.

Ja poliisi - omien sanojensa mukaan - muistaa kyllä.