AcousticSheep LLC on yritys SleepPhonesin takana. Sen alkuperäinen tarkoitus on helpottaanukahtamista. Otsanauhan sisällä olevin kuulokkeiden kautta voi soittaa nukkumaan mennessä kohinaa, musiikkia tai vaikka äänikirjoja. Nauha myös vaientaa ulkopuolisia ääniä, joten ne suojaavat viereisestä sängystä kuuluvalta kuorsaamiselta.

SleepPhonesin ensi versio oli psitokkeellinen, ja ne kytkettiin puhelimeen, tietokoneeseen tai mp3-soittimeen kaapelilla. Uusi versio on varustettu bluetooth-yhteydellä ja langattomalla induktiolatauksella, mutta se on merkittävästi kalliimpi. Hintaa kertyy aiemman 39,95 dollarin sijasta 99,95 taalaa, 81,45 euroa.

SleepPhonesin Effortless -versio on varustettu lisäksi langattomalla induktiolatauksella, jolloin hintaa kertyy 129,95 dollaria, 106,37 euroa.

Kuulokkeet ovat hyvin ohuet, ja niiden paikkaa voi säätää nauhan sisällä. Acoustic Sheep valmista amyös RunPhones-kuulokkeita, jotka eroavat mm. siten, että niissä käytetty kangas mahdollistaa liikenteen äänien kuulemisen. Lisäksi niistä ainakin toistaiseksi puuttuu bluetooth- eli langaton yhteys.

On vaikea tietää testaamatta, sopiiko AcousticSheepin valmistama otsanauhan mukavasti kypärän alle, mutta ainakin kaiuttimien litteä rakenne, joka viittaa sähköstaattiseen ratkaisuun voi mahdollistaa sen. Lisätietoja sekä videoita valmistajan sivuilla. Kypäräkäyttöön ajateltuna selkeä puute on mikrofonin puuttuminen, joten SleepPhoneseja ei voi käyttää kommunikoimiseen. Myös akusteisesti vaimentava rakenne mietityttää.

SleepPhone on todella ohut, kuten kuvasta näkyy.