Storedot lupaa sähköautoihin tarkoitettujen nopeasti latautuvien akkujen tulevan näytille jo vuoden 2016 Consumer Electronic Show'ssa (CES), mikä merkitsisi läpimurtoa akkkuteknologiassa tai ainakin latautumisnopeudessa. Tällöin auto tai moottoripyörä voitaisiin jättää lataukseen kahvillakäynnin ajaksi, ja laitteella saavutettaisiin täysi toimintasäteen.

Storedotin pääjohtaja Doran Myersdorf kertoi BBC:lle myöntämässään haastattelussa, että alunperin matkapuhelinten akkuihin tarkoitettu teknologia mahdollistaa latautumisen nopeudella, joka ei aiemmilla materiaaleilla ollut mahdollista. 

Tällä hetkellä teknologia on siinä vaiheessa, että sillä pystyy lataamaan 900 milliampeerin matkapuhelimen akun tyhjästä täyteen noin 30 sekunnissa. He olivat valmistaneet myös 2000 mA akun, joka on lähempänä nykyisin käytettyjä älypuhelinten akkuja kapasiteetiltaan. Storedotin akkuversio oli noin 5 millimetriä alkuperäistä akkua paksumpi. Sen lataamiseen kului kolme minuuttia. Pääjohtaja Myersdorf totesi, että yhdistämällä vain kennoja riittävästi yhteen pystytään valmistamaan akku, joka toimii myös sähköautossa. Ja hän oli ilmeisen luottavainen siihen, että latausajaksi riittää se kolme minuuttia

Bio-orgaanisista peptidimolekyyleistä koottu akku latautuu 30 sekunnissa.

Storedotin uusi akkuteknologia perustuu bio-orgaanisiin peptidimolekyyleihin, jotka ovat vain kahden nanometrin kokoisia. Vuoteen 2017 mennessä yritys uskoo saavansa akkujensa kapasiteetin kaksinkertaistettua.

Joka tapauksessa nopean latauksen mahdollistava akkuteknologia varmasti mullistaa sähköisten ajoneuvojen tuotannon, mikäli sen käyttöönotossa ei ole teknisiä tai hintaongelmia. 

Jutun aloituskuvassa täyssähköpyörä Energica Ego.