Sveriges MotorCyklister, SMC antoi palkinnon nimeltään "Rätt Tänkt", oikein ajateltu kaupunginhallituksen kokouksen aluksi. Syynä oli kiitollisuus siitä, että kaupunki on panostanut motoristien liikenneturvallisuuteen ja pysäköintimahdollisuuksiin yhteistyössä motoristien kanssa, sekä tietysti kaino toive siitä, että suunta jatkuu samanlaisena.

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Ruotsissa on 290 kuntaa, ja ainoastaan yksi niistä ottaa moottoripyöräilyn erityisvaatimuksia mitenkään huomioon tai suhtautuu positiivisesti moottoripyöräilyyn.

Palkinnon ojensivat SMC:n puheenjohtaja Tomas Bergström sekä SMC Västmanlandin edustaja Tor Berg

Palkinnon perusteet

"Ruotsin 290 kunnasta ainoastaan yhdessä on tähän mennessä otettu mukaan moottoripyörät ja mopedit tulevaisuuden liikennestrategiaan ja liikennesuunnitelmaan. Se on Västeråsin kunta, joka muiden tavoin aiemmin unohti meidän olemassaolomme kuten muutkin kunnat.

Lähestyminen SMC:n taholta johti rakentavaan tapaamiseen, jossa eri asioista, kuten suunnittelusta, käytöstä ja kunnossapidosta, moottoripyörien pysäköinnistä ja mm. motoristien liikenneturvallisuudesta keskusteltiin.

Kaupunki kuunteli motoristien näkökulmia, jotka kerättiin mp-messujen aikaan kyselyllä. Kaupunki vastasi käytännön toimin motoristien pysäköintipaikkojen tarpeeseen. Myös SMC:n yksityiskohtaiset ehdotukset teiden korjaus- ja paikkamateriaaleista, kyltityksistä ja muusta otetaan suunnitteluprosessiin mukaan."

Samalla SMC tietenkin toivoi, että Ruotsin 289 muuta kuntaa ottaa mallia Västeråsin ratkaisusta sisällyttää moottoripyöräilijät ja mopedistit mukaan liikennesuunnitteluun ja -strategiaan.

Samaa toivoo toimitus suomalaisten kuntien osalta. Mikä niistä on ensimmäinen?