Polaris Industries Incin julkaiseman tiedotteen mukaan yritys ilmoitti ostaneensa Brammo Motorcyclesiltä sen sähkömoottoripyörien valmistusliiketoiminnan. Samalle se kertoi kaupan lisäksi rahoittavansa Brammon jäljelle jääneen liiketoiminnan, jolloin tämä voi keskittyä sähköisten ajoneuvojen voimansiirtolinjojen kehittelyyn ja integrointiin.

Polaris uskoo investoinnin tuottavuuteen sekä pääsevänsä täten paljon lähemmäs maailmanluokan sähköisiä ratkaisuja omassa tuotannossaan. 

Yrityskaupan voi nähdä paitsi orientoitumisena sähköisten ajoneuvojen tulevaisuuteen yleensä, myös suorana reaktiona Harley-Davidsonin Livewirelle, sähkö-Harrikalle. Polariksen aiemmat tuotemerkit sekä Harley-Davidson kuitenkin kamppailevat saman ostajakunnan sieluista, eikä Polariksella ole varaa jäädä jälkeen siinä kisassa.

Yritykset pyrkivät hyödyntämään yhdessä Polariksen vahvaa asemaa erilaisten urheilullisten ajoneuvojen markkinoilla markkinoidakseen Brammon palkittuja sähköisiä litium-ioni-akkuteknologiaan perustuvia sähköisen voimansiirtolinjan ratkaisuja.

Barmmolle jää puolestaan vapaat kädet kehittää omia innovatiivisia sähköisiä voimansiirtoratkaisujaan. Lisäksi se toimittaa näitä tuotteita myös maailmanlaajuisesti erilaisille alihankkijoille.

Polaris aloittaa omien sähkömoottoripyöriensä valmistuksen vuoden 2015 toisella puoliskolla Spirit Laken tuotantolaitoksillaan.

Polaris on ollut Brammon strateginen kumppani ja investoinut yritykseen vuodesta 2011 lähtien. Sinä aikana yritykset ovat tehneet yhteistyötä sekä moottoripyörien että tielle ja maastoon tarkoitettujen erilaisten kulkuneuvojen osalta.

Kaupan hintaa ei julkistettu.