Breathometer on pieni matkapuhelimen kuulokeliitäntään kytkettävä lisälaite, joka ohjelmiston avulla toimii kuten alkometri. Kun siihen puhalletaan, puhelin kertoo muutamassa sekunnissa veresi alkoholipitoisuuden sekä kertoo halutessasi, miten pitkään kestää, että kyseinen alkoholimäärä poistuu verestäsi.

Laite ei ole ainakaan jenkeissä hinnalla pilattu, se maksaa 49 dollaria. Se tulee myyntiiin lokakuussa ja on ennakkotilattavissa valmistajalta. Itse tilausjärjestelmä ei mahdollista tilauksen postittamista kuin Yhdysvaltoihin, mutta arvata sopii, että kun tuotanto käynnistyy kunnolla, tilauksia voi tehdä muualtakin maailmasta.

– Laajennamme myyntiämme Yhdysvaltain ulkopuolella vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana, kunhan pystymme paremmin toimimaan paikallisten markkinointiolosuhteiden mukaan,  saamme kielioptimoinnin kuntoon ja hyväksytettyä mahdolliset lisäsertifioinnit, kertoi Breathometerin viestinnästä vastaava Brian.

Breathometer toimii Apple iOS- ja Android-älypuhelinten kanssa.

Valmistajan mukaan laite on tarkka, pienikokoinen ja helppokäyttöinen. Se on toteutettu siten, että testattava puhaltaa siihen muutaman sentin päästä, joten sen kanssa ei tarvitse käyttää vaihdettavia suukappaleita tms. Valmistaja hehkuttaa laitteen olevan niin pieni, että se mahtuu avainrenkaaseen.

Laite on Yhdysvaltain lääkintähallintoviranomaisen,  Food and Drug Administrationin (FDA) hyväksymä. Sen mittatarkkuus on 0,01-0,02 promillea.

Breathometeristä kertoi ensimmäisenä Allaboutmotorcycles.

Päivitetty sunnuntaina 29.9.2013 kello 9.13: lisätty Breathometerin edustajan kommentti myyntiin Yhdysvaltain ulkopuolelle ingressiin ja leipätekstiin.