Solowheel on Inventist-yhtiön käsialaa, ja niitä on olemassa useampia malleja. Yksipyörää ohjataan eteen- ja taaksepäin kuin kaksipyöräistä Segwayta kallistumalla eteen tai taaksepäin. Jos haluat kääntyä, ohjaus tapahtuu polvilla kääntämällä.

Myös jarrutus tapahtuu taaksepäin nojautumalla. Koska kyse on akkukäyttöisestä yksipyöräisestä, laite lataa, regeneroi alamäissä ja jarrutettaessa.

Koska laite on noin pienikokoinen, vain 48 senttiä korkea, siihen ei mahdu loputtomasti akkuja eikä myöskään moottoriin tehoja. Mutta sehän ei olekaan tämäntyyppisen laitteen päätarkoitus, vaan se on tarkoitettu koulu- tai työmatkoille. Miksei myös vapaa-aikaan, sillä siitä on saatavissa tehokkaampia ja karkeammalle maaperällekin tarkoitettuja malleja.

Solowheelillä on epäilemättä mukavaa ja ekologista körötellä työpaikalle, laittaa laite puoleksitoista tunniksi lataukseen, ja ajella iltapäivällä takaisin kotiin. Ja vaikka kaupan kautta, sillä laitteella ajeltaessa kädet jäävät täysin vapaiksi, jolloin niissä voi kantaa vaikka ostoskassia.

Pyörässä on myös kahva, josta sitä on helppo kantaa. Se on vain asiakirjasalkun kokoinen, joten se on vaivaton mukaanotettava bussiin, junaan, tai kuljettaa sitä vaikka auton mukana. Se tarkoittaa joustavuutta työmatkalle, jolloin voi vaihtaa kulkuvälineestä toiseen suuremmitta tuskitta. Solowheelin säilyttäminen ei myöskään vie liikaa tilaa opiskelijaboksista tai työhuoneesta. Ja tämän pyörän voi ottaa helposti mukaansa myös ruuhkajunaan.

Tekniset tiedot, Solowheel Classic:

  • Huippunopeus 16 km / h
  • Toimintasäde yhdellä latauksella noin 16 km
  • Paino 11 kg
  • Maksimikuorma 99 kg
  • Moottorin teho 1500 wattia
  • Akku: litium-rautafosfaatti, 122 Wh
  • Regaskoko 16x2,125"
  • Mitat pxlxk: 43,2x35,6 (polkimet avoimeksi taitettuna)x48,3 sm.

Classicin hinta on alkaen 1595 dollaria, 1348 euroa valmistajan verkkosivuilla ilman rahtia ja muita kuluja. Meillä ei tällä hetkellä ole tietoa siitä, miten suomalainen lainsäädäntö suhtautuu kyseiseen laitteeseen.

Lisätietoja ja lisää videoita valmistajan kotisivuilta. Alla Solowheelin ostajalle tarkoitettu koulutusvideo. Ajaminen näyttää hyvin yksinkertaiselta ja mielekkäältä.