Vuokrapalveluja tarjotaan ainakin alkuun vain Vincin parkkihalleissa, joista monet sijaitsevat liikenteen solmupisteissä rautateitten ja lentokenttien yhteydessä.

Perusidea on, että ajat autollasi parkkihalliin - tai menet vaikka lennolta suoraan halliin - ja sitten vuokraat skootterin paikallista ajelua varten. Skootterit vastaavat 50 cm3 -mopotasoa, joten varten Ranskassa ei ilmeisesti tarvitse erikseen suorittaa korttia.

Idea kuulostaa hyvältä, sillä Pariisissa kuten muissakin suurkaupungeissa parkkitilaa on niukasti. Ensimmäinen vuokrauspiste on avattu La Defenseen, Pariisin business-alueelle. Skootterin varaus käy etukäteen netin kautta. Määrität itse kellonajan, milloin tarvitset sitä, ja avauskoodi tulee tekstiviestinä.

Cityscootin sähköinen moposkootteri.

Skootterin tavaratilassa sinua odottaa kypärä, joten voit lähteä matkaan paljain käsin ja avoimin mielin.

Skoottereissa on 60-100 kilometrin toimintasäde, niillä pääsee jopa 60 km/h, ja niissä on kaksi usb-porttia tarvitseville. Pyörissä on myös geolokalisaatio ja ne osaavat hälyttää apua, jos tapahtuu jotain ikävää.

Mielenkiintoista nähdä, milloin palvelu rantautuu Suomeen. Asiasta kertoi ensin Motorbiker. Cityscootin sivustolle pääset tästä ja sähköisistä ajoneuvoista kertovan Avemin sivuille tästä.