Kypärävalmistaja Schubertin omalla blogisivulla Sara Schilke kirjoittaa naisten omien kypärämallien tarpeesta sinänsä aivan asiaa. Perimmäisenä tarkoituksena on tietysti promota Schubertin omien naisille suunnattujen kypärämallien myyntiä.

Perustietoa kypärää valitessa on, että kannattaa ostaa tyyppihyväksytty kypärä, joka istuu riittävän tiukasti päähän niin, ettei se mitenkään hölsky päässä. Samoin sen pitää olla suunniteltu juuri siihen tarkoitukseen, missä sitä käytetään. Mopokypärä tai lapsille tarkoitettu ei suojaa aikuista välttämättä vaadittavalla tavalla.

Schilke toteaa, että naisten päät ovat usein niin pieniä, että heidän on vaikea löytää aikuisten käyttöön tarkoitettua kypärää, vaan joutuvat turvautumaan halpoihin lasten kypärämalleihin löytääkseen riittävän pienikokoisen kypärän. Nämä ovat kuitenkin usein liian kevytrakenteisia eikä niitä ole suunniteltu aikuisen ihmisen pään anatomian mukaan.

Toinen naisia kohtaava ongelma on, että heidän kasvonluidensa rakenne poikkeaa miesten vastaavasta. Heillä on usein korkeammat poskipäät ja kapeampi leukaluu. Naisten kypäröissä pitäisi siis olla heidän käyttöönsä suunnitellut poski- ja leukapalat, että kypärä pysyy kaikilta osin riittävän tiukkana.

Tutkimusten mukaan miehillä on myös vahvemmat niskalihakset kuin naisilla, joten kypärän painolla on merkitystä. Kypärän pitäisi olla kevyempi kuin miesten vastaavan, mutta tietenkin yhtä suojaava.