Tammikuussa julkistamassaan tiedotteessa Leatherman Tool Group Inc. kertoo julksitavansa uuden Treadin, päällepuettavan työkalun. Siinä on ruostumattomasta teräksestä valmistettuja yhteenliitettäviä palasia, joissa kahdesta kolmeen oikeaa, käytännöllistä työkalua jokaisessa. Nämä ovat esimerkiksi hylsyavaimia ja ruuvimeisseleitä. 

Leathermanin hallituksen puheenjotaja Ben Rivera sai idean koruun, kun hän oli menossa perheensä kanssa Disneylandiin. 

– Vartija pysäytti minut portilla, koska minulla oli mukanani Skeletool-taskuveitsi. Koska halusin pitää sen, jouduin palaamaan hotellille asti. Tiesin, että on oltava jokin toinenkin tapa kuljettaa mukanani työkalut, jotka turvamiehetkin hyväksyisivät.

Leatherman Tread ja eri palavaihtoehdot työkaluineen.

Kotiinpaluun jälkeen Rivera puki päälleen pyörän ketjusta tehdyn korun kokeakseen, miltä se tuntuu. Kun ajatus kypsyi, hän esitti sen Leathermanin insinööreille toteutusta varten.

Jokainen Treadin monimutkainen osanen on ruiskuvalettua terästä lujuuden vuoksi. Rannekoru on toteutettu siten, että kiinnitysosat ovat vakiot, joten ketjun palasia ja niiden järjestystä voi vaihdella vapaasti sekä lisätä uusia. Jopa korun lukko on toiminnallinen: siinä on pullonavaaja ja ruuvitaltta. Muita ketjun palasten työkaluja ovat mm. leikkauskoukko, hex-avaimet, ruuvimeisselit, hylsyavaimet sekä lasinleikkuri. 

Treadin pitäisi tulla myyntiin kesällä 2015, ja hinnan arvioideaan asettuvan noin 150-200 dollariin. Lisäksi siitä saa version, jossa on mukana myös iskunkestävä ja 200 metriin asti vesitiivis rannekello.

Leatherman Tread ja kello.