Storm Motor lähti tänä vuonna kokeilemaan perusmessuosastonsa lisäksi pienempää Outlet-osastoa hallin 3 puolella. Näin saadaan selvästi eroteltua uutuustuotteet ja ne pienemmät vaate-erät, jotka ovat selkeästi poistomyynnissä. Tavoitimme Stormin toimitusjohtajan Samuli Niemelän hallin 3 puolelta.

– Täällä on rauhallisempaa varsinkin näin aamupäivästä seurailla ihmisiä ja muutenkin tunnelma on vähän basaari-tyylinen, Niemelä kertoo.

Ensimmäinen kokonainen messupävän perusteella Niemelä on varovaisen optimistinen ja alustavat odotukset messujen kokonaismyynnistä ovat hyvät, jonkin verran paremmat, kuin viime vuoden messuilta. Vuosi 2014 oli koko alalla hieman alavireinen, mutta jo nyt on Ruotsissa nähtävissä myynnissä nousua moottoripyörien rekisteröinnistä alkaen. Tämän perusteella Niemelä uskoo, että sama kehitys alkaa näkyä myös Suomen markkinoilla.

Suunta ylöspäin

– Eiköhän pohja ole nähty ja suunta on ylöspäin.

Niemelä kritisoi niin meitä mediaa samoin kuin myyjiäkin, että vahvistamme turhaan mielikuvaa moottoripyöräharrastuksen kalleudesta. Hän peräänkuuluttaa koko alalta keskinäistä ponnistusta tämän mielikuvan purkamisessa.

– Esimerkiksi tälläkin hetkellä on paljon hyviä käytettyjä pyöriä myynnissä, joten jo muutamalla tuhannella eurolla on mahdollisuus ostaa ensimmäinen pyörä ja päästä edullisesti harrastuksen pariin. Moottoripyöräily on halpaa, jos sitä vertaa vaikka golfin harrastamiseen, se on oikeasti kallista, Niemelä toteaa.

Nettikauppa on käyntikortti

Nettikauppa toimii Stormillakin käyntikorttina. On kahdenlaisia nettiasiakkaita; he jotka istuvat pitkät tovit netin ääressä ja etsivät edullisimman tuotteen eri saitteja vertaillen. Toinen ryhmä ovat he, jotka etsivät haluamansa tuotteen ja ovat valmiita maksamaan siitä, että aikaa säästäen saavat näppärästi tilattua tavaran suoraan kotiinsa. Tällöin ei tarvitse juoksennella eri kaupoissa ympäri kaupunkia.

– Verkkomyynti lisää kilpailua, mutta tutkimusten mukaan hinta ei aina välttämättä ole ratkaiseva tekijä, vaan nimenomaan helppo ja nopea saatavuus. Usein asiakkaat katsovat haluamansa tuotteen netistä ja tulevat hakemaan tuotteen kivijalkamyymälästä.

Stormin koko nettijärjestelmä on rakennettu niin, että esimerkiksi asiakkaan kirjoittaessa moottoripyörän merkin ja mallin, ohjelma etsii juuri oikean tarvittavan varaosan.

Uutuuksia tarjolla

Uutuuksia tälle kaudelle on tullut kaikilta Stormin edustamilta moottoripyörävaate- ja varustevalmistajilta, ja esimerkiksi kypäräpuolella on tullut crossikäyttöön Nolanilta edullinen N53 ja Nolan N21 Durango Vintage-look avokypärä, josta löytyy vaihtoehto niin custom-, caferacer- kuin skootteri-kuskillekin. Siihen tulee mukaan aurinkovisiiri.

Lisäksi Niemelä mainitsee uuden M5:n innovatiivisen yleismallisen bluetooth-kypäräpuhelinpaketin, joka sopii umpi-, avattaviin- ja avokypäriin. Paketissa on kypärän taakse kiinnitettävä jarruvalo, joka syttyy kun puhelimen kiihtyvyysanturi havaitsee voimakkaan jarrutuksen.

Mielenkiintoinen uutuus on myös Bulletin minivilkkuvalosetti, josta uutisoimme sivustollamme 9.10.2014.

Lisää uutuuksia löytyy tietysti Stormin perinteisestä luettelosta sekä heidän nettisivuiltaan

Uskomme ja toivomme Niemelän tavoin, että pahin on jo nähty. Siltä kyllä näyttää messuillakin, sillä sutinaa riittää, ja ihmiset kanniskelevat ostoskasseja tosissaan.