MP-15 messujen pääteemana oli nuoriso. Yritimme haastatella muutamaakin nuorison edustajaa, mutta tuon ikäiset ihmiset tuntuvat ujoilta ja haluttomilta ilmaisemaan mielipiteitään, kunnes sitten tuli vastaan Tasatäyskaasun upea porukka.

Lähestyin tätä nuorisoryhmää lauantain viimeisillä minuuteilla, kun huomioni kiinnittyi heidän hauskoihin huppareihinsa.  Olimme jo perjantaista alkaen kuvannut messujen kuvakollaasia varten kerhologoja ja muita hauskoja kuvia. Yhteinen viesti pusakoiden selässä on "varokaa leikkiviä lapsia", ja se antaa positiivisen energisen kuvan tässä joukkiossa.

Tasatäyskaasu on seitsemän nuoren perustama porukka, joista kuvaan asti uskaltautuivat: Tommi Metsä, Väinö Iivarinen, Ville Tammi, Lauri Tolvanen ja Topias Peltonen, jotka harrastavat mopoilua/ moottoripyöräilyä, iästä riippuen. He myös tuottavat nettiin videoita, joista ensimmäiset jo löytyvät uudenvuoden tienoilla kuvattuina.

Idea oli ollut yhteinen. Hupparit hommattiin siksi, että yhtenenväinen asustus näyttää hienolta, kun porukalla kuljetaan. Kuulemme varmasti tästä myönteistä energiaa uhkuvasta joukosta lisää ajan mittaan.

"Kokoontumisajot eivät ole enää entisellään"

Tampereella majaansa pitävän kymmenjäsenisen Sika MC:n Janne ja Tiina Tamminen seurassaan Ylöjärveläinen Consortes MC:n Anne Saarinen aloittavat joka vuosi kautensa Moottoripyörämessuilta.

Käymässämme keskustelussa puheet kääntyivät menneisiin ajokausiin ja koettuihin kokoontumisajoihin. Janne on perinteisesti käynyt ainakin Rutakkorallissa ja Ruttorallissa. Vuosia kyseisillä ja monilla muillakin rallilla kiertänyt Janne myöntää, että iän myötä meininki on muuttunut, eikä aina välttämättä parempaan suuntaan. Joskus aikoinaan kun yömyöhään sateen kastelemana saavuit kokoontumispaikalle vastassa oli lämmin sauna ja aukinaisesta baarista sai saunajuoman saunaan matkaan.

– Sauna oli lämmin yötä päivää. Nykyään saat odottaa aamuun, ennenkuin pääset lihaksiasi lämmittelemään. Läpimärkänä ei väsymykseltään jaksa telttaa pystyttää, eli ainoa mahdollinen paikka on mennä nuotiolle ja nälkäisenä sitä sitten yksinäiset ihmiset alkavat kiukuttelemaan ja haastamaan riitaa, Janne pohtii.

Näistä kokoontumisajoista ei lämmintä saunaa löytynyt (retkisauna kylläkin oli esillä), mutta janosta ei tarvinnut kärsiä. Hyvällä mielillä kaikki nauttivat katseet suunnattuina tulevaan ajokauteen.

MP-Messut 2015: Sika MC:n logo, miehet.

MP-Messut 2015: Sika MC:n logo, miehet.

MP-Messut 2015: Sika MC:n logo, naiset.

MP-Messut 2015: Sika MC:n logo, naiset.