Moottoripyöräkerhoja on jokaiseen lähtöön lihantuottajilla, kivimiehillä, poliiseilla jne, lista on loputon. Mcemergency on meidän motoristien näkökulmasta arvokas ryhmä. Koska kaikki kerhon jäsenet ovat ensiavun ja -hoidon ammattilaisia, niin he kykenevät auttamaan vakavimmissakin tilanteissa. Toki kerhon 20 jäsentä eivät aina voi olla siellä, missä kolisee, siksi motoristien ensiapukoulutus onkin yhtenä kerhon toimintaan sisällytetyistä palveluista.

– Ennaltaehkäisevä työ on kaikkein parasta tieliikenneturvallisuutta parantavaa toimintaa, ja erityisesti kerho kantaa huolta nuorista ja kokemattomista moottoripyöräilijöistä, kertoo Teija Sivula. – Onhan joka neljäs liikenteessä kuollut motoristi 15-24-vuotias nuori.

Käsitykset vaaroista virheelliset

– On turha heristää teinille sormea ja sanoa hyi hyi, on vaarallista ajaa liian lujaa, mutta kun pääsee suoraan kouluun tai rippikoululeirille konkreettisesti näyttämään mopoikäisille, minkälaista jälkeä holtiton ajaminen saa aikaan, niin valistuksen teho on aivan toista luokkaa. Me hoitoalan ammattilaiset näemme jatkuvasti mitä karuimpia esimerkkejä asiasta. Usein käsitykset onnettomuustilanteista ja niihin liittyvistä vaaroista ovat virheelliset. Ilman turvavarusteita ajaminen on aina leikkiä kuolemalla, Eero Sivula jatkaa.

Koulutuksissa pyritään oikaisemaan harhakäsitykset ja yritetään saada liikenteessäliikkujat ymmärtämään todelliset riskit.

Ensiapukoulutuksen ja ennaltaehkäisevän tieliikenneturvallisuustoiminnan lisäksi kerhon jäseniä voi pyytää isompiin tapahtumiin, esimerkiksi maratoneille päivystäväksi ensihoitoyksiköksi, sillä ensihoitoyksikkö kykenee liikkumaan myös moottoripyörillä.

Kerhossa on jäseniä noin parikymmentä ympäri Suomea aivan pohjoisesta etelään asti. Kerhon jäsenet ovat nollapromillelaisia, eli heillä on ajaessa aina 0 promillea veressä.

Elämän tähti, sauva ja käärme

Huomio kiinnittyy kerhon upeaan graaffikko Juha Kurkikankaan suunnittelemaan kerhologoon. Logossa on taustalla Star of Life, joka on sininen kuusisakarainen tähti valkoisella reunuksella, ja jota usein käytetään ensihoidon symbolina. Kuvion keskellä on antiikin lääketieteen tunnus Asklepioksen sauva vihreine käärmeineen. Kangaslogoon on tarvittu uskomattomat 150.000 tikkiä.

Kerhon jäsenyyttä voivat hakea ensihoidossa, palokunnassa tai muussa sellaisessa ensivastetoiminnassa, päivystyspolilla tai hätäkeskuksessa työskentelevät motoristit. Naiset ja miehet, ikään, moottoripyörän merkkiin tai kotipaikkakuntaan katsomatta ovat tervetulleita.

Jos kiinnostus heräsi, niin käy tutustumassa Mcemergencyn kotisivuihin tästä.

Vakavasta pohjavireestä huolimatta moottoripyöräilemisen riemu on kaikkein tärkeintä, muistutetaan kerhon kotisivuillakin.