Pyörähdimme muutaman kerhon osastolla kyselemässä kuulumisia.

WIMA

Ladies' Bike Club / WIMA Finland ry. on valtakunnallinen naisten moottoripyöräkerho. Kerhon jäsenet järjestävät tapahtumia moottoripyöräilyn merkeissä alueellsisesti eri puolilla Suomea ja osallistuvat WIMA:n lippu liehuen aktiivisesti Suomessa ja maailmalla järjestettäviin ralleihin.

LBC / WIMA:n iloinen porukka on ollut mukana moottoripyörämessuilla jo usean vuoden ajan.  Lama näkyy kerhotoiminnassakin. Viime vuonna kerhon noin 400:sta jäsenestä erosi 50 syynä useimmiten moottoripyörän myynti.

– Taloustilanteen kiristyessä perheen kahdesta pyörästä menee naisen moottoripyörä myyntiin ensin, harmitteli WIMA:n Suomen presidentti Pirjo Kivimäki.

Messuilla tavattiin tuttuja ja uusia jäsenanomuksia on tullut kivasti jo parikymmentä. WIMA ry:n toimintaan voi käydä tutustumassa heidän omilla kotisivuillaan tai lukemalla viime vuoden messuilta tekemämme jutun WIMA - ihanat naiset pyörillä.

MP-Messut 2015: Wiman osastolla kuvassa vasemmalta Eivor, Pirjo, Anne ja Marjo.

MP-Messut 2015: Wiman osastolla kuvassa vasemmalta Eivor, Pirjo, Anne ja Marjo.

Classic Motocross Finland ry.

Kerhon tarkoituksena on edistää ja ylläpitää vanhojen kilpamoottoripyörien harrastusta ja kunnostusta, sekä luoda edellytyksiä niillä ajamiseen ja kilpailemiseen. Lisäksi kerho tukee moottoriurheiluun, -urheilijoihin ja näiden tukihenkilöihin liittyvää perinnetallennusta. Kokonaistavoitteena on säilyttää tietoutta ja toimivia kilpamoottoripyöriä tältä moottoriurheiluhistoriamme kannalta tärkeältä alueelta. Kerho on SMOTO:n jäsen.

Viidettä kertaa messuille pystyttäneen Classic Motocross Finland ry.n osastolta löytyi kerhon rahastonhoitaja Petri Pantsu.

– Tämä on hyvä tapa tuoda kerhon toimintaa esille ja markkinoida tulevia tapahtumia. Odotukset ovat ylittyneet moninkertaisesti, Pantsu iloitsee.

Classic Motocross Finland ry.n toimintaan voi tutustua kerhon nettisivuilla.

MP-Messut 2015: Classic Motocross Finland ry.n Petri Pantsu istumassa taustalla.

MP-Messut 2015: Classic Motocross Finland ry.n Petri Pantsu istumassa taustalla.

Japsistarat ry.

Vuonna 1992 perustettujen Japsistarojen toiminta-ajatus on koota kaikki japanilaispyöriä harrastavat moottoripyöräilijät yhteen. Tämä on nyt helpompaa, sillä vuonna 1992 perustettu Japsistarat toimi aiemmin Veteraanimoottoripyöräklubin alakerhona, mutta vuoden 2012 marraskuussa rekisteröityi itsenäiseksi yhdistykseksi.

Japsistarat ry. suorittaa museoajoneuvotarkastuksia ja antaa museoajoneuvolausuntoja. Japsistaroilla on kymmenen koulutettua tarkastajaa, jotka ovat pitkän linjan MP-asiantuntijoita. Tarkastuspaikkakunnat yltävät Helsingistä Oulun korkeudelle. Jatkossa Japsistarat kouluttaa lisää MA-tarkastajia kattaakseen kaikki maakunnat.

Messuilla Japsistarjojen osastolta löytyneet Mika Korhonen ja Kjell Granström kertoivat, että jäsenet itse toivovat Japsistarojen olevan näkyvästi vuosittain Moottoripyörämessuilla esillä. Niin tänäkin vuonna. Tämän vuoden pääteemana messuilla oli Gold Wingin 40 vuotisjuhlavuosi. Toki Japsistaratkin toivovat lisää jäseniä kerhoonsa, tavotteena on saada aktiivisuutta Pohjois-Suomen toimintaan.

Lisätietoa kerhon toiminnasta löytyy kerhon kotisivuilta.

MP-Messut 2015: Japsistarojen Mika Korhonen ja Kjell Granström.

MP-Messut 2015: Japsistarojen Mika Korhonen ja Kjell Granström.

Kahvakoplan jäsenet ovat jokalajin motoristeja

Vuodesta 1969 alkaen Riihimäellä toiminut Kahvakopla on mahdollisesti laaja-alaisin moottoripyöräkerho Suomessa. Kerhon 800 henkilön jäsenistö harrastaa ja kilpailee aktiivisesti niin endurossa, motocrossissa kuin road racingissäkin ja mikä on harrastaessa, esikuvia kerhon jäsenistöstä löytyy heti alkuvuosista lähtien. Esimerkiksi Raimo Heikkilä yhtenä perustajajäsenistä monista mainetta niittäneistä kuskeista.

Jäsenistön riveistä löytyy myös matkamoottoripyöräilijöitä ja aktiivista nuorisotoimintaa.

Aikaisempina vuosina Kahvakopla on ollut jonkun muun näytteilleasettajan "nurkissa", mutta nyt se oli ensimmäistä kertaa omana osastonaan. Kahvakopla on saanut runsasta huomiota osastolla päivystänyt Ari Jokinen kertoi.

– Sen lisäksi, että pyrimme tekemään kerhoa tunnetuksi ja saamaan mahdollisesti lisää jäseniä kerhon piiriin, haluamme myös aktivoida jäsenistöämme osallistumaan entistä aktiivisemmin kerhotoimintaan.

Kahvakoplan toimintaan voi tutustua Kahvakoplan kotisivuilla.

MP-Messut 2015: Riihimäkisen Kahvakoplan Ari Jokinen.

MP-Messut 2015: Riihimäkisen Kahvakoplan Ari Jokinen.

MP69:llä on aktiivinen nuoriso-osasto

MP69 on suuri valtakunnallinen moottoripyöräkerho, joka järjestää jäsenilleen runsaasti erilaisia tapahtumia, kokoontumisajoja ja koulutusta. Tämän jutun aloituskuva on MP69:n osastolta.

Yli kymmenen vuotta moottoripyörämessuille oman osastonsa tuonut MP69 päätti, että tämän vuoden messujärjestelyistä vastaa kerhon aktiivinen nuoriso-osasto.

– Meidän nuoriso-osastomme on vanhenemassa, joten halusimme lisää nimenomaan nuorta verta toiminnan piiriin, kertoo 24-vuotias MP69:n monitoiminuori Tommi Lumiaho, yksi 56:sta MP69:n nuorisojäsenestä.

– Vielä viime vuonna messuilla kierteli paljon isoja poikaporukoita, mutta näillä messuilla heitä on näkynyt vähemmän, Tommi pohti. Hän ajoi yhdessä Jalmari Kortesuon kanssa Tampereelta moottoripyörillään suoraan messuille.

Nuoriso-osasto järjestää muun muassa MAX-22-rata-ajotapahtuman, jonka yläikäräja on 22 vuotta. Ja jo monena vuonna peräkkäin yhteistyössä SMOTO:n kanssa järjestetyn Young rider of the year -kilpailun voittaja on löytynyt MP69:n sisältä.

Kerholla on alueellista toimintaa, ja se tekee yhteistyötä paikallisten kerhojen kanssa, koska jäsenistöön kuuluu aktiivisia henkilöitä ympäri Suomen. Kerho tekee yhteistyötä myös muiden moottoripyöräalan sidosryhmien kanssa niin koti- kuin ulkomaillakin.

Tutustu MP69:n toimintaan heidän kotisivuillaan täällä.

Paikalla oli myös monia muita moottoripyöräkerhoja kuten Touring Finlandia, mutta aikamme vain loppui kesken. Lisää kerhojuttuja on kuitenkin luvassa vielä näiltä messuilta.

Toivottavasti ensi vuonna tapaamme taas sekä vanhat tutut että saamme myös uusia tuttavuuksia.

Edit: 3.2. klo 12.39 lisäys: lisää kerhojuttuja luvassa vielä näiltä messuilta.