Veteraanimoottoripyöräklubi VMPK ry – 40-vuotisrallia odotellessa

Veteraanimoottoripyöräklubi VMPK ry. toimii yhdyssiteenä vanhojen ja historiallisesti arvokkaiden moottoripyörien entisöinnistä ja säilyttämisestä kiinnostuneille.

VMPK:lla oli edustava osasto MP-15 messuilla. Näytille oli tuotu vaajaat kymmenen huolella ja rakkaudella entisöityä komistusta.

– Halusimme rakentaa osastomme väljäksi, että yleisö pääsee katsomaan ja kuvaamaan pyöriä kunnolla joka puolelta, kertoo Kari Lapinaho Stadin pärtsäreistä.

– VMPK on valtakunnallinen vuonna 1975 Tampereella perustettu klubi, kotipaikaksi merkittiin kuitenkin Helsinki. Alueellisia kerhoja on 17 ja jäseniä tällä hetkellä 7200, Lapinaho jatkaa. – Kerhoilloissa vaihdetaan ajatuksia, varaosia ja ennen kaikkea tietoa entisöintiin liittyvistä asioista jäsenten kesken. Varsinaista jäsenhankintaa emme tee, jäseniä tulee automaattisesti.

MP-Messut 2015: Veteraanimoottoripyöräklubi VMPK ry:n Kari Lapinaho osoittautui oivaksi oppaaksi entisöinnin lisäksi myös elämänpolulla.

MP-Messut 2015: Veteraanimoottoripyöräklubi VMPK ry:n Kari Lapinaho osoittautui oivaksi oppaaksi entisöinnin lisäksi myös elämänpolulla.

Elämänohjeet kaupan päälle

Entisöintiin liittyvien vinkkien lisäksi kerhosta saa näköjään vinkkejä myös itse harrastamiseen. Lapinaho haaveilee pitävänsä nuorille moottoripyörärakentajille viikonloppukurssin, miten kouluttaa 20-vuotias vaimo siten, että loppuelämä sujuisi rauhallisesti.

Tässä esimerkiksi yksi pätevän kuuloinen neuvo:

– Haluat / tarvitset uuden osan pyörääsi, joka juuri nyt on saatavilla. Jos vastaanotto on negatiivinen (kuten usein on), niin sano että oli puhetta kavereiden kanssa, että ellei tarvittava varaosaa saa tai tule ajoissa, jolloin ei talliin tarvitse / voi mennä puuttuvan osan takia, niin lupasin pitää kavereiden kanssa meillä viikonlopun mittaisen sauna-illan. Kas kummaa, vaimo ymmärtääkin nopeasti osan olevan tarpeellinen ja hyvin välttämätön, Lapinaho opastaa.

VMPK ry. järjestää vuotuisen veteraanirallin. Savonlinnan Punkaharjulla 7.-9.8.2015 ajettava ralli on 40-vuotisjuhlaralli. Juhlan järjestäjänä on Itä-Savon aluekerho Pinnan Kiristäjät

Lisää VMPK.n toiminnasta voi käydä katsastamassa heidän kotisivuillaan.

Yamaha Custom Club Finland (YCCF)

YCCF on kansainvälinen moottoripyöräkerho, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää Yamaha Virago / Custom moottoripyöräilijöiden ajoharrastusta, koota moottoripyöräilijät yhteisen harrastuksen pariin ja tehdä yhteistyötä muiden vastaavien kerhojen kanssa Suomessa ja ulkomailla.

Sunnuntaina iltapäivällä YCCF.n osastoa vartioi Pentti Heiskanen, kuperkeikkanakin tunnettu. Heiskanen kehui vuolaasti YCCF.n toimintaa ja kertoi itse tulleensa mukaan toimintaan 2007.

MP-Messut 2015: Yamaha Custom Club Finlandin Pentti Heiskanen.

MP-Messut 2015: Yamaha Custom Club Finlandin Pentti Heiskanen.

– On hienoa olla edistämässä mukavaa harrastutoimintaa täällä messuilla, Heiskanen kertoo. YCCF on Suomessa jaettu neljään kuvernementtiin etelä, itä, länsi ja pohjoinen. Jäseniä tällä hetkellä on noin 1200 ympäri Suomen. Kerho järjestää tapahtumia jokaisen kuvernementin alueella. Päätapahtuma on vuotuinen Kuvernöörikierros, joka tänä vuonna ajetaan 7.-10.7 Itä-Suomen kuvernementin järjestämänä.

Kerhon toimintaan pääset tutustumaan täällä.