Viime kaudella kisaa nyt isännöivät Seinäjoen Moottorikerhon kuljettajat voittivat kerhojoukkueiden Suomenmestaruuden ja seitsemän osakilpailun sarjassa lähdetään kirkastamaan henkilökohtaisia sijoituksia sekä sarjan päätteeksi luonnollisesti uusimaan joukkuemestaruutta. Tiukkaa vastusta on tarjolla kaikissa luokissa ja lisäväriä kamppailuihin tuovat muun muassa Moto GP- kuljettaja Niclas Ajo sekä lajin 20-kertainen suomenmestari Kari Vehniäinen. Isäntäkerhon väreissä ajaa sunnuntaina kymmenen kuljettajaa eri kilpailuluokissa.

Jääradalla kaksipyöräisillä kilpaillaan kolmessa kuutiotilavuuksien mukaan jaotellussa luokassa SM-pisteistä ja rinnalla ajetaan vastaavat kansalliset kilpailuluokat, joissa kerätään nousupisteitä A/SM- luokkiin nousemiseksi. Kisapyörät ovat motocross-pyöristä jääradoille hyvin pitkälle erikoisrakennettuja ja neulapiikkipyörin varustettuja laitteita, joilla kerätään huippunopeutta yli puolentoistasadan ja kisassa keskinopeuskin pystytään pitämään yli sadan kilometrin tuntinopeudessa.

Kaksipyöräisissä SM-pisteistä taistellaan myös veteraanien luokassa, joka onkin viime vuosina ollut väkirikas ja kovatasoinen ryhmä. Mukana SM-sarjassa on myös perinteinen sivuvaunuluokka sekä ATV-luokka, jonka erikoisuutena voidaan pitää enemmistönä esiintyviä moottorikelkan tai katupyörien voimanlähteillä varustettuja mönkijöitä.

Tarjolla on siis niin kuljettajien kuin kilpailukalustonkin puolesta mielenkiintoinen kilpailu, johon liki 90-vuotias Seinäjoen Moottorikerho toivottaa yleisön tervetulleeksi.