Petzlin uusi Tikka Pro -otsavalaisin on valmistajan perusvalaisinsarjan suorituskykyisin malli. Sen erikoisuus on kumipintainen runko, josta saa pitävän otteen, ja likaahylkivä työkäyttöön suunniteltu otsapanta. Tikka Pro on kompakti, kestävä ja kevyt valaisin päivittäiseen työkäyttöön.

Tikka Pro jättää kädet vapaaksi työntekoa varten ja helpottaa työskentelyä tilanteissa, joissa lisävalaistus on tarpeen. Käyttö on yksinkertaista: valaisutiloja on kaksi, ja ne vaihdetaan suurta painonappia painamalla. Nappi toimii myös ajohanskat käsissä.

Valaisin toimii kolmella AAA-paristolla. Max‑valaisutilassa valokeila yltää 50 metriin 100 lumenin valovirralla ja kokonaispaloaika on 100 tuntia. Eco‑tila sopii lähivalaisuun sen 20‑metrisen ja 20‑lumenisen valokeilan ansiosta, ja kokonaispaloaika on 180 tuntia. Valokeila on leveä ja täysin tasainen. Valo himmenee tasaisesti paristojen tyhjentyessä.

Otsapanta on likaahylkivä, konepestävä ja joustava, ja se on helppo säätää päähän sopivaksi. Mikäli valaisimen haluaa kiinnittää kypärään ilman otsapantaa, se onnistuu lisävarusteena saatavana Petzl Adapt Kit ‑adapteripakkauksella. Valaisimen paino paristoineen on vain 86 grammaa, joten sen pitäminen päässä tai kypärässä kokonaisen työpäivän ei rasita niskaa ja tekee hämärässä tai pimeässä työskentelystä miellyttävämpää.

Suositushinta Tikka Prolle on 44,95 €, ja sitä saa mm. työkaluja sekä suojaimia myyvistä erikoisliikkeistä.