Yamahan SmartRiding-sovellus on ilmainen ja jo ladattavissa App storesta. Se käyttää Applen laitteiden sensoreita hyväksi mitatessaan sitä, miten pehmeästi ajat kaarteista.

Sovelluksen toiminta edellyttää, että laite on kiinnitetty moottoripyörään kiinteästi joko pysty- tai vaakasuoraan. Ohjelmisto toimii toistaiseksi iPhonen, iPodin ja iPadien kanssa. Näiden laitteiden sisäiset gyroskoopit ja gps-prosessori mittaavat hidastuvuutta ja kiihtyvyyttä sekä kallistuskulmia selviittääkseen, miten sujuvasti kaarteet ajetaan.

Tuotettu telemetriatieto ei ole yhtä tarkkaa kuin MotoGP-ratapyörän telemetria, mutta ei sen tarvitsekaan olla. Koko jutun juju on sen arvioinnissa, miten pehmeästi ajat, ei parhaan ajolinjan hakeminen.

Sovellus kerää tietoa ajomatkalta ja pystyy näyttämään tiedot koko ajetulta reitiltä kaarre kerrallaan.

Tällä hetkellä ohjelmisto on ladattavissa missä hyvänsä, mutta se on toistaiseksi tarkoitettu käytettäväksi Japanissa. Mikäli sitä aikoo käyttää muualla, japanin kielen taidosta on runsain mitoin hyötyä. Ohjelmisto tullee aikanaan myös täysin englanninkielisenä. Asiasta lisää Motorcycle.comissa.