Juttu alkoi loppuvuonna 2014, kun kiristyksen uhri oli lainannut ystävältään 800 euroa. Erilaisten vaiheiden jälkeen velan perintä oli yllättäen siirtynyt Mc Cannonball -kerhon jäsenelle. Hän korotti velkasumman 1000 euroon ja aloitti velan perimisen välittömästi.

Kerhon jäsen meni yhdessä toisen henkilön kanssa uhrin asunnolle ja otti väkivallalla uhkaamalla uhrin asunnon avaimet. Myöhemmin asunnoista anastettiin omaisuutta. Mc Cannonball -jäsen pakotti uhrin hankkimaan 23 000 euron arvoisen auton uhrin omiin nimiin autoliikkeestä, joka jäi kerhon jäsenen haltuun.

Tämän jälkeen uhri otti yhteyttä ystäväänsä, jolla oli yhteyksiä jengiläisiin ja pyysi apua tilanteen ratkaisemiseksi. Uhrin ja jengiläisten tapaamisten aikana velka nousi 2000 euroon, mutta asiassa ei päästy lopulliseen sopuun. Uhri kutsuttiin Mc Cannonball-kerholle selvittämään asiaa.

– Uhri oli mennyt uudenvuodenpäivän aamuna Mc Cannonball-kerholle. Siellä hänet oli pyydetty takahuoneeseen, missä oli paikalla Mc Cannonball-kerholaisia ja United Brotherhood -kerhon jäsen. Takahuoneessa uhria oli pahoinpidelty ja velkasumma oli korotettu 10 000 euroon. Summan maksua oli pahoinpitelyn lisäksi tehostettu ilmoittamalla, että ellei uhri maksa summaa, hänen korva leikataan irti ja häntä ammutaan polveen, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jukka Larkio.

Uhri päästettiin ulos Cannonball:n tiloista ja 10 000 euron summaa alettiin periä.

Esitutkinnan aikana poliisi on takavarikoinut mm. useita aseita ja huomattavan määrän amfetamiinia. Yksi aseista on sarjatuliaseeksi muunnettu käsiase.

Juttuun liittyen neljä henkilöä on vangittuna. Syytteen nostamisen määräpäivä on 4.3.2015.