YikeBike hakee joukkorahoitusta Kickstarter-rahoituspalvelun kautta. Sen tavoitteena on saada kasaan 100 000 dollaria. Kasassa on jo 81 956 taalaa ja kampanja-aikaa on jäljellä vielä 35 päivää, joten hyvältä näyttää. Viimeinen rahankeruupäivä on vasta 3. huhtikuuta.

YikeBike näyttää tuotteena paitsi erikoiselta, erittäin tyylikkäältä ja viimeistellyltä. Korkean laadun tavoittelu näkyy kaikessa, mutta niin se näkyy myös hinnassa. 

Erikoinen ulkonäkö tulee ajotavan erilaisuudesta. YikeBikellä ajetaan seisoma-asennossa ja istutaan selän takana olevan ohjaustangon edessä olevalla istuimella. 

YikeBike C detaljeja.

YikeBike C detaljeja.

Pyörästä on kaksi mallia YikeBike V ja C, joista ensinmainittu on joko kaksi- tai kolmipyöräinen "hinnat alkaen" -malli, kun taas C on kaksipyöräinen ja se high-tech-malli, joka on osittain rakennettu hiilikuidusta. Halvimmillaan YikeBike V:n saa 4995 taalalla, jossa ei ole vielä veroja eikä muita edes paikallisia lisämaksuja mukana. C:n lähtöhinta on puolestaan 7995 dollaria. Euroiksi muutettuna hinnat ovat 4321 ja 6917 euroa.

YikeBike C ja hiilikuitua.

YikeBike C ja hiilikuitua.

YikeBike mainostaakin, että sen "skootterin omistavat liittyvät hienostoklubiin, jonka jäsenet ymmärtävät ja arvostavat designia, vapautta, innovaatioita sekä palkittuja tuotteita". 

Pyörää on lisäksi tarjolla vain rajoitettu määrä ainutlaatuisten materiaalien vuoksi. YikeBiken designi on myös kerännyt jo tukuttain erilaisia palkintoja.

YikeBike V:n saa myös kolmipyöräisenä.

YikeBike V:n saa myös kolmipyöräisenä.

Pyörä on myös henkilökohtaisen vapauden tae, YikeBike väittää. Vapautta ruuhkista, parkkiongelmista sekä tietysti bensalaskuista. Kaiken tämän lisäksi pyörällä ajamisen pitäisi olla myös hauskaa. Lisätietoja YikeBiken sivuilta.

Malli V on rakennettu alumiinista ja komposiitein vahvistetusta muovista. Sen saa joko 2- tai 3-pyöräisenä versiona.

Malli C on puolestaan tehty hiilikuidusta käsityönä viimeistellen, joten sitä on vain rajallisesti tarjolla.

YikeBike V kuvassa, mutta molemmat mallit taittuvat pieneen tilaan.

YikeBike V kuvassa, mutta molemmat mallit taittuvat pieneen tilaan.

Litium-ioniakuilla YikeBikella pitäisi päästä 20 kilometrin matkan regeneroivan jarrutuksen turvin. Laitteiden tuotanto on jo alkanut, ja ensimmäinen erä tulee jakeluun 1.4.2015.

YikeBike V ja takaperoisen ohjaustangon valot.

YikeBike V ja takaperoisen ohjaustangon valot.

YikeBiken erilaisesta ajamisesta video alla.