Sekä YZF-R1 että YZF-R1M ovat tekniikaltaan ja elektroniikaltaan erittäin edistyksellisiä malleja, ja mittaristosimulaattori antaa entusiasteille sekä tuleville omistajille mahdollisuuden tutustua virtuaalisesti niihin monipuolisiin sähköisiin asetuksiin, mitä malleissa on. Ehkä tämä myös vähän helpottaa kesän odottamisen tuskaa.

Simulaattorista on kaksi suurta etua: se ensinnäkin näyttää, miten edistyksellinen Yamaha Ride Control eli YRC on ja lisäksi mahdolllistaa sen, että tulevat käyttäjät oppivat etukäteen, millaisia elektronisia ominaisuuksia pyörissä on sekä miten niitä säädetään.

R1M:n mittaristosimulaattori löytyy täältä ja R1:n täältä. Kannattaa käydä ihmettelemässä. Simulaattoria voi käyttää tavallisen tietokoneen selaimellakin, mutta se on suunniteltu siten, että se antaa parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen tablettitietokoneella.

Simulaattorilla voi tehdä ja kokeilla erilaisia säätöjä aivan kuten olisit istumassa moottoripyörän satulassa. Harmi, että se ei simuloi ajamista. Asiasta kertoi ensin Motorcycle USA.