6D Helmetsin kotisivulla on lyhyitä videoklippejä, joista selviää hyvin kypärän vaimmennusjärjestelmän, ODS:N, Omni-Directional Suspensionin toimintaperiaate. 

6D:n perustajat Bob Weber ja Robert Reisinger toivat 6D-kypärät markkinoille offroad-segmenttiin marraskuussa 2012. 6D:lle myönnettiin helmikuussa patentti ODS-järjestelmästään. 

Kypärää on testattu jo myös käytännön oloissa.

Kypärää on testattu jo myös käytännön oloissa.

– Aloitin tämän projektin autotallissani vuoden 2011 alussa ja pian senjälkeen otin Robertin mukaan hiomaan konseptia, Weber kertoo. – Kahdessa vuodessa siitä kun esittelimme ensimmäisen kypärämme olemme nähneet lukuisia hetkiä, missä ODS-teknologialla varustetut 6D-kypärämme ovat tarjonneet ylvoimaista suojaa moottoripyöränkuljettajille sekä polkupyöräilijöille. 

– Patentin saaminen vahvistaa ponnistelujamme täyttää tehtävämme parantaa kypärää käyttävien urheilijoiden turvallisuutta kautta maailman.

Patentti myös mahdollistaa uusien kypärämallien suunnittelun moottori- ja polkupyöräilyyn sekä tarjonnan laajentamisen myös muihin lajeihin.

6D-kypärät täyttävät valmistajan tiedotteen mukaan sekä DOT- että Snell-standardit. Kannattaa käydä katsomassa videot yrityksen sivuilla sekä allaoleva video, sillä niitä katsoessa ihmettelee, miksi kukaan muu ei ole keksinyt tätä aiemmin. Vaikuttaisi, että järjestelmä oikeasti toimii.

 

6D Helmets: kypärää on valmistettu enimmäkseen offroad-käyttöön sekä pyöräilijöille että motoristeille.

6D Helmets: kypärää on valmistettu enimmäkseen offroad-käyttöön sekä pyöräilijöille että motoristeille.