AGV:n napinpainalluksella himmenevä visiiri tottelee nimeä AGVisor, ja se julkistettiin viikko sitten Swiss-Moto-tapahtumassa Sveitsissä. Bellillä on myynnissä silmälaseistakin tuttu monokromaattinen visiiri, joka tummenee tai kirkastuu valaistuksen määrän mukaan, mutta siinä tummuuden muutokset tapahtuvat hitaasti, joten kun ajat tunneliin tai päinvastoin, visiiri ei ehdi reagoida valaistuksen muutoksiin.

AGV:n LCD-teknologiaan perustuva visiiri toimii sähkövirralla, joten sen akkujen käyttöaika on rajallinen. Valmiustilassa akkujen pitäisi kestää 55 tuntia, himmennettyinä noin 12 tuntia yhtäjaksoista käyttöä.

Visiiri on selvästi asiallinen kapistus, ja ratkaisee monien muiden visiirijärjestelmien tai aurinkolasien käytön ongelmat, mutta ongelmana on sen kalleus. AGVisorin hinta on noin 200 euroa, mikä on tietysti paljon kohtuullisen laatuisiin aurinkolaseihinkin verrattuna.

Alkuun AGVisoria saa GT Veloce -kypärään ja muihin malleihin myöhemmin. Asiasta kertoi ensin RideAdvice. AGVisorin toimintaa esittelevän saksankielisen videon voit käydä katsomassa täällä.