Ford MoDe:Me ja MoDe:Pro ovat lopputulos yrityksen sisällä julistetusta kilpailusta, joka oli heitetty kaikille työntekijä- ja suunnittelijatiimeille, kerrotaan Fordin julkaisemassa tiedotteessa. Tavoitteena oli luoda yritykselle älykäs sähköpyörä.

Molemmissa malleissa on rutkalti ominaisuuksia mukaanlukien mm. älykäs kytkettävyys Applen iPhone 6:n kanssa. Molemmat mallit voidaan taitella kasaan ja laittaa auton takakontiin kompaktisti ja turvallisesti. Molemmissa on myös ultraäänisensorit, jotka varoittavat kuljettajaa, jos jokin ajoneuvo lähestyy takaapäin liian nopeasti. Pyörät myös varoittavat kuljettajaa tärinällä ja vilkuttavat takavaloja herättääkseen takaa lähestyvän ajoneuvon kuljettajan huomion.

Molemmissa pyörissä on 200 watin sähkömoottori ja 9 ampeeritunnin akut. Moottoria käytetään polkimien apuna. Pyörät ovat yksi ratkaisumalli sille kuuluisalle viimeiselle mailille tai kilometrille, kun työpaikan tai opiskelupaikan lähellä ei ole pysäköintitilaa autoille.

Integrointi iPhoneen merkitsee esimerkiksi sitä, että kun puhelinta käyttää navigointiin, pyörän ohjaustangon se puoli värähtelee risteyksessä, jolle puolen pitää kääntyä.