1.1 Aloitamme videokavalkadin jo vuodesta 1958 kaksipyörävetoisia moottoripyöriä valmistaneen amerikkalaisen Rokonin videolla. Rokon näyttää kaikin puolin asialliselta laitteelta.

1.2. Seuraavana sijansa saakoon vähän vanhempi laite, joka näyttää käytetyltä Rokonilta. Valitettavasti laite on jo myyty eteenpäin. Huomatkaa helppohuoltoisuus sekä kaksinkertainen käynnistysjärjestelmä. Jos jalka uupuu polkemiseen, niin tilalla voi käyttää ruohohonleikkurista tuttua vetokäynnistystä.

2. Seuraavaksi pyörä, jossa etupyörän veto on järjestetty hydraulisesti. Intialaisten Jyothin Insinööriopiston opiskelijoiden lopputyö. Työryhmässä olivat mukana Shinto Anto, Jackwin Vincent, Rijul Manesh Joseph, Jacob George ja Rahul Raj.

 3. Toinen hydraulivedolla ratkaistu etoveto löytyy Öhlinsin pyörästä. Alkuperäismoottoripyöränä Yamaha R1. Ratapyörä siis.

4. Christinin motocross-pyörä. Video sisältää myös crossipolulta vertailukuvia yksi- ja kaksipyörävetoisen välillä samalla etapilla. Kaksivetoisen edut tulevat selvästi esille.

5. Viimeisenä Lawsonin KTM 300 XC:n ympärille rakennettu kaksipyörävetoinen. Tämä pyörä jos mikä on ketjukauppiaan unelma. Veto etupyörään on nimittäin järjestetty ketjuin ja rattain. Koko etupään rakenne on pistetty samalla mielenkiintoisella tavalla uusiksi.

Pääsiäisen loma-ajan kunniaksi julkaisemme osan ensimmäisistä jutuistamme uudelleen. Tämä alkuperäinen juttu on julkaistu 10.10.2013.