Käyttäisitkö pyöräilykypärää, jos markkinoilla olisi kypärä, joka ei sotke hiuksia, ei hiosta, eikä paina, kysyy maahantuoja Suomen Polkupyörätukku tiedotteessaan.

Hövding on suunniteltu modernille ja trenditietoiselle pyöräilijälle. Hövding on markkinoiden turvallisin kypärä, joka tarvittaessa muuttuu tyylikkäästä kaulurista maailman parhaan suojan antavaksi kypäräksi.

Hövdingin kauluri. Tätä ei heti uskoisi kypäräksi.

Hövdingin kauluri. Tätä ei heti uskoisi kypäräksi.

– Hövdingiä ei aseteta päähän, vaan se puetaan kaulalle kaulurin tai huivin tapaan. Kypärän sisällä on autoista tuttu airbag, joka aktivoituu ja singahtaa esiin törmäyksen sattuessa. Kaulurin anturit havaitsevat pienimmänkin poikkeavan liikkeen ja aktivoituvat sekunnin kymmenesosassa, kertoo Suomen Polkupyörätukun toimitusjohtaja Jari Elamo.

Hövdingin on suunnitellut ruotsalainen muotoilijakaksikko Anna Haupt ja Terese Alstin. Tuote on palkittu moneen otteeseen designistaan.

Markkinoiden turvallisin kypärä

Hövdingin taustalla on seitsemän vuoden kehitystyö yhteistyössä lääkäreiden sekä turvatyynyteknologiaan ja törmäystesteihin perehtyneiden asiantuntijoiden kanssa.

Ruotsalaisen Folksam-vakuutusyhtiön testissä Hövding tarjosi kolme kertaa paremman iskunvaimennuksen kuin yksikään perinteinen kypärä. Testissä oli mukana 13 erilaista kypärää. Kypärällä on CE-merkintä, joten se täyttää EU:n turvallisuusstandardit.

Hövdingiä on saatavilla Suomen Polkupyörätukun myymälöistä. Kypärän ovh-hinta on 299 euroa. Toivottavasti sen sisältämät innovaatiot mahdollistavat jotain vastaavaa myös moottoripyöräkäyttöön.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Näkymätön kypärä ja pieniä vihreitä laserpyöriä tarjolle motoristeillekin?

Hövding jälkeen törmayksen.

Hövding jälkeen törmayksen.