Motorcycle Film Festivalin sivuilta täältä löydät runsaasti lisätietoa sekä tulevasta että menneistä filmifestivaaleista. Siellä on blogeja, tietoa tuomaristosta sekä myös menestyneistä ja palkituista elokuvista.

Festivaalin perustajat uskovat siihen, että aika on paras mahdollinen mp-elokuvien metsästämiseen, kun joka kokoontumisajolla, pienelläkin on oma lahjakas videopaparazzinsa (vaparazzinsa?), ja pieniä filminpätkiä on maailma täynnään. 

Osallistua voi millä tahansa filmillä, kunhan sen keskeinen elementti on moottoripyörä tai moottoripyöräily. Muita ei toivota lähetettäviksi. Elokuvan on täytettävä "Motorcycle Movien", moottoripyöräelokuvan tunnusmerkit, ja siihen ei riitä se, että leffan avauskuvassa on etu- tai taka-alalla siisti chopperi.

Kisan tuomaristo katsoo kaikki elokuvat, ja festivaaleilla näytettävät elokuvat saavat leiman "virallinen valinta".

Kisaa käydään seuraavissa sarjoissa

  • Festivaalin paras filmi
  • Paras dokumenttielokuva
  • Paras kuvitteellinen elokuva
  • Lyhytdokumentti
  • Lyhytelokuva
  • Lyhyt kokeellinen elokuva
  • Katsojien valinta

Palkinnot määräytyvät myöhemmin, mutta viimevuotiset voittajat saivat pokaalin, ja tämänvuotiset palkinnot ovat vähintään yhtä hyviä tai parempia. Festivaalin parhaaksi valittu filmi kuittasi 2014 myös 2000 taalaa ja lainapyörän Hondalta, jotta voi tehdä tämän vuoden festivaalien trailerin.

Tänä vuonna MFF esittää näitä elokuvia myös Wheels&Waves-festivaaleilla Biarritzissä Ranskassa kesäkuussa sekä EICMA-messuilla Italiassa Milanossa marraskuussa.

Voit jo osallistua

MFF:n sivuilla on ohjeet filmien lähettämiseen. Niiden täytyy olla .MOV-formaatissa ja Full HD eli 1920x1080-resoluutiolla. Ne lähetetään digitaalisesti maksuttoman palvelun kautta, johon löytyy linkki sivulta.

Festivaaleille osallistuvia filmejä on voinut ladata palveluun jo tammikuun 5:stä päivästä lähtien. "Normaali" deadline on 1.5. ja viimeinen mahdollinen 1.6.2015. Elokuvien pitää olla englanninkieliset tai niissä pitää olla englanninkielinen tekstitys.